Vremenska prognoza 30. jun – 4. jul 2016 – ponovo oko 30 stepeni

21825786754_532ac30916_c

U četvrtak posle relativno svežeg jutra očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab vetar promenljivog pravac. U kasnim popodnevnim i večernjim satima doći će do lokalnog razvoja oblačnosti uz ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom i to uglavnom u zapadnim i centralnim predelima. Jutarnja temperatura od 10 C do 17 C, a maksimalna u intervalu od 3o C do 33 C.

U petak i subotu još za stepen – dva toplije vreme. U prvom delu dana uglavnom sunčano, dok bi u popodnevniom i večernjim satima bilo nestabilno uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za kratkotrajne nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i pojačanim vetrom. U nedelju se tokom dana očekuje prolazak hladnog fronta sa severozapada uz kišu i pad temperature. Početkom naredne sedmice svežije vreme uz temperature od 23 C do 27 C.

Vremenska prognoza za Beograd

U četvrtak sunčano i toplo vreme uz vrlo malo sanse za večernmji lokalni pljusak na širem području grada. Maksimalna temperatura oko 32 C. U petak i subotu tokom većeg dela dana sunčano i toplo vreme, a tek u kasnim popodnevnim i večernjim satima treba računati na lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine. U nedelju osveženje sa kišom i pojačanim severozapadnim vetrom, da bi početkom naredne sedmice bilo suvo i prijatno vreme sa temperaturom oko 25 C.

You may also like...