Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2009.  (Pročitano 33967 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: April 2009.
« Odgovor #100 poslato: 19. April 2009. u 00:04 »
Joco 25 mm u aprilu nije ništa posebno Prosek za april je preko 50mm a do sad nije palo ni 10mm. Znači treba nam preko 40mm do kraja meseca da bi bili u normali.

Što se tiče razvoja vremena za sledeću nedelju možemo reći da nas očekuje vreme koje i dolikuje drugoj polovini aprila. Česta pojava kiše (ponedeljak, utorak i sreda, pa opet u petak i subotu) Temperature u intervalu od 10°C do 20°C. U četvrtak ujutru postoje šanse za pojavu prizemnih mrazeva u južnoj polovini Srbije. Ali do tada ima još puno vremena tako da se nadam da će se izgubiti uslovi za tako nešto.
Slažem se ja sa tobom,ali se možda nismo razumeli.Dakle u odnosu na prethodnih 10-ak dana ovo bi bila sasvim solidna kiša.
Inače već sam rekao da taj pad temperature i padavine uopšte nisu čudne za april ;)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #101 poslato: 20. April 2009. u 00:38 »
Narednih nekoliko dana vrlo promenljivo vreme..

Ponedeljak:  Prepodne uglavnom suvo na severu sa duzim suncanim periodima poslepodne sa pljuskovima i grmljavinom sa vecom sansom  juznije od Beograda, na severoistoku Vojvodine bi trebalo da se zadrzi suvo i toplo vreme.Duvace slab do umeren istocni i jugoistocni vetar u zoni pljuskova i na jugu Banata pojacan. Tmin:3C do 11C, max: 16C do 21C  na severu Vojvodine do 24C

Utorak:  Prepodne uglavnom suvo sa suncanim periodima ,a poslepodne u vecini krajeva moguci lokalni pljuskovi sa grmljavinom.Vetar slab do umeren istocni i jugoistocni krajem dana pojacan severoistocni,a u juznom Banatu umeren do jak jugoistocni.Tmin:4C do 12C, Tmax: 15C do 19C na severu Vojvodine do 22C

Sreda:  Prepodne u vecini krajeva oblacno sa kisom i lokalnim pljuskovima vise padavina na jugu zemlje, tokom dana prestanak padavina uz delimicno razvedravanje najpre na severu Vojvodine.Duvace umeren istocni i jugoistocni vetar na jugu Banata pojacan tokom dana u slabljenju. Tmin: 5C do 12C, Tmax; 10C do 16C na severu Vojvodine do 20C

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #102 poslato: 21. April 2009. u 00:18 »
Tragican promasaj GFS ensembla za danas sto se tice padavina! Odavno nije ovoliko promasio...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #103 poslato: 21. April 2009. u 09:48 »
^^ Opametio se od jutros, sad crta 1mm kise...

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #104 poslato: 23. April 2009. u 13:44 »
Da li moze neko sa sa foruma da mi kaze kako ce vreme biti tokom ove noci,jer prognoze za RHMZ-a,Meteosa i jos nekih site-ova nistu bas iste??
Naime ja sam astro-amater iz KG-a i veceras sa prijateljima organizujemo posmatranje neba pa ne bi bilo dobro da nam neki oblaci tumaraju po nebu :( Navijamo za vedro nebo nocas :D

Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/

Van mreže jocozr

« Odgovor #105 poslato: 23. April 2009. u 13:58 »
Ćao i dobrodošao na forum!  ;)
Evo mog vidjenja vremena tokom noći.Inače bilo bi dobro da mi preciznije kažeš lokaciju sa koje ćete posmatrati nebo  :!:
Nad većim delom Srbije noćas se očekuje umerena oblačnost zbog delovanja ciklona koji je zapadno od nas.Teško je precizirati gde će i koliko biti oblaka,ali recimo da će ih najviše biti na zapadu,jugozapadu,pa i severozapadu Srbije.Ako možeš preciziraj mi mesto i gde se nalazi,mada predpostavljam da je reč o Kragujevcu :?:

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #106 poslato: 23. April 2009. u 14:14 »
Zahvaljujem da dobrodoslici a i na brzom odgovoru :super:
Da u pitanju je Kragujevac,a ici cemo na nasu lokaciju 20-tak km jugoistocno od grada-na obroncima Gledićkih planina(prelepih, da dodam)
Inace mi astronomi ZELJNO ČEKAMO ovako deep blue nebo kao sto je danas(barem u Kg-uje tako) jer nam je potrebna sto bolja transparentnost neba i relativno mirna atmosfera za posmatranje ali i za astrofotografiju.

Van mreže jocozr

« Odgovor #107 poslato: 23. April 2009. u 14:21 »
Hvala na lokaciji.Inače imaćete više vedrine nego oblaka sigurno,što istočnije to bolje  :)
Dakle verovatno će biti pretežno vedro ili delimično oblačno.

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #108 poslato: 23. April 2009. u 14:31 »
E pa to je super informacija  :super:
Hvala jos jednom na brzom odgovoru!!!!!!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #109 poslato: 23. April 2009. u 16:49 »
Nisam u prilici da pogledam modele ali tako mi manitua mislim da će te imati vedru noć Držim vam palčeve
« Poslednja izmena: 23. April 2009. u 16:54 Milosh »

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #110 poslato: 24. April 2009. u 20:35 »
Sutra mi na istoku možemo da očekujemo pljuskove sredinom dana i popodne
dok će ostali deo Srbije uživati u lepom vremenu
u nedelju sunčano sa temperaturama malo nižim nego danas (za oko 5°C)
a u ponedeljak u drugom delu dana i u utorak možemo da očekujemo slabe padavine
sredinom naredne nedelje bi trebala da usledi kratka stabilizacija ali to već ide daleko za pouzdanu prognozu

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #111 poslato: 24. April 2009. u 22:58 »
ja ću navijati da sledeća nedelja bude kišna da bi za 1. maj bilo stabilno,ali ne znam koliće to da mi se ostvari

takođe, da delovi koji nisu dobili kišu proteklih dana da je što pre dobiju

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #112 poslato: 26. April 2009. u 17:32 »
promena vremena se pomera za utorak popodne ili čak sredu
Onda bi trebali imati nekoliko dana sa kišom i pljuskovima i malo svežijim vremenom

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #113 poslato: 28. April 2009. u 20:38 »
Evo novog izlaza gfs .Crta se velika kolicina padavina , ali posto ce biti pljuskova upitna je i ova kolicina.Tacnije moze biti sve ili nista...

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #114 poslato: 28. April 2009. u 20:58 »
baš tako dikile :)
od sutra popodne pa do petka biće uslova za kišu i pljuskove
Lokalno će biti sigurno dobrih količina kiše ali ko će najbolje proći u toj lutriji videćemo  :o

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #115 poslato: 28. April 2009. u 21:04 »
Predpostavljam da ce najbolje proci i ovoga puta Kimi...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #116 poslato: 28. April 2009. u 21:16 »
Predpostavljam da ce najbolje proci i ovoga puta Kimi...
Tako je Dikile,ja mislim da ću opet imati veliku količinu padavina,ali videćemo  ;D  ;D  :smartass:....sutra će biti najjasnije  :super:  :super:  :super:......ali ipak favorizujem Vrnjačku Banju da će imati najveću količinu padavina :first:  :first:  :first:  :smartass:  :smartass:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #117 poslato: 28. April 2009. u 22:14 »
Mislim da nema više šta da se kaže u temi o aprilu pošto je ostalo još 2 dana do kraja! što ne otvoriet temu o maju?

Van mreže jocozr

« Odgovor #118 poslato: 28. April 2009. u 22:36 »
Pa otvori je ti!  :D  ???