Hvala
Bilo je već vreme za ozbiljniju grmljavinu.Setite se,prošle godine 17. marta smo već imali prekrasne munje,19. aprila prvo ozbiljnije nevreme u Vojvodini i pljusak u Beogradu,22. aprila Šumadija,globus u Beogradu zbog olujnog vetra odleće u Deliblatsku peščaru itd...
Slike su takve kakve su,jer nemam neki pogled na NE,E,SE..
Slabiji Cb koji je nastao kod Pančeva i prošao malo dalje od grada.
Nakon prolaska ovog oblaka pobesneo sam i izgubio nadu da će ičega biti.Na LAWR se videla oblačna masa kako proviruje oko Kostolca.Oblak se približavao i nešto pre 20h stigao...
Grmelo je jako,munje su parale nebo.I pre nego što su padavine počele stajao sam na terasi.U tom trenutku je sevnulo i istovremeno se čulo pucketanje koje para tišinu.Zatim je odmah puklo.Presekao sam se,a i babe koje su šetale po dvorištu šmugnule su u roku od 10 sekundi.Zatim je počela sugradica (kuglice su bile ko suvo grožđe) koja je padala par minuta...
Oblak stiže...
Mali i slabe refleksije,ali ipak
Polako se smrklo.Sevalo je sa N,NE,E,ali nažalost položaj mi je dozvoljavao da slikam samo udaljene munje na severu.
Sledećih par slika-igra Pronađi munju
Kada se oblak dovoljno približio gradu da mogu da slikam upotrebljivu fotku,bacio sam se na njega
Nedugo zatim počela je kiša i onemogućila dalje fotkanje...
Dobar početak,moram priznati