Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128437 puta)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
Odg: Decembar 2009
« Odgovor #740 poslato: 26. Decembar 2009. u 20:35 »
Za sutra očekujem samo provejavanje snega popodne, jer padavine već slabe. Zemlja je opet zagrejana i ne očekujem nikakvo zadržavanje snega.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #741 poslato: 29. Decembar 2009. u 22:38 »
kako vam se cine sutrasnje okolnosti za grmljavinu u Beogradu?

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #742 poslato: 29. Decembar 2009. u 23:12 »
Evo Stefano ,da utvrdimo kakve su šanse

Prvenstveno će šansa za grmljavinu postajati kasno popodne i uveče,ali i tokom noći

Očekivane padavine  :-:

PCS indeks  :-:

ACI indeks  :-:

K indeks  :-:

RHMZ Srbije

Citat
Облачно, местимично с кишом, могући су локални пљускови праћени грмљавином.

I na kraju ESTOFEX

Citat
... Croatia, parts of Slovenia and Hungary ...

The time-frame of interest will be after sunset, which is not the best timing in the winter time. However, unseasonably warm and moist air spreads eastwards beneath cooling mid-levels. The model trend again (similar to the 25th event) indicates more robust CAPE from run to run, but still instability is yet too marginal for a more widespread severe risk. SBCAPE is bound to the theta-e tongue and this area was highlighted by a level 1. Futher to the east/northeast, an extensive are with MUCAPE builds eastwards, as mid-level lapse rates steepen. Speed and directional shear at all levels would be sufficient for organized thunderstorms with all facets of severe, but later model data will be evaluated, before expanding the level area eastwards. Another point of concern is the warm EL forecast in the level 1 area with decreasing values eastwards, so electrified convection may be quite limited. However, LL CAPE and very strong LL shear overlap, so any stronger updraft may pose a severe risk (e.g. downward momentum of 30m/s at 850hPa).

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #743 poslato: 29. Decembar 2009. u 23:21 »
pa mozda bi mogla da se uhvati neka munja uvece iz BG-a...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #744 poslato: 29. Decembar 2009. u 23:34 »
 ^^  ^^ Upravo tako  Stefano ;) ;)

Uglavnom severnije od BG-a malo više akcije,mada je moguće i da južnije od Beograda bude razvoja,najbolji primer evo danas kod mene modeli davali suvo vreme kad ono opra me kiša ljudski  ;) ;)  :-\
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #745 poslato: 30. Decembar 2009. u 00:29 »
pa za dobar munjolov bez opasnosti da pokisnemo i treba da bude severnije od BGa, najbolje munje hvatam kada seva oko Stare Pazove, Banovaca, taj tu deo, kad seva iza Novog Sada već se slabije vidi, mada sam imao prilike da vidim i sevanje koje je dosta daleko (oko Subotice i Hrvatske granice), ali to ne vredi loviti fotoaparatom, to mnogo bolje ispada kamerom jer je daleko... svakako je meni najbitnije da ne pucaju gromovi suvise blizu, ipak mi je drazi zivot od fotkanja munja :!:

Covece ne mogu da verujem da o munjolovu pricamo 30.12 :) kao da smo na južnoj polulopti

Van mreže Darko_9

« Odgovor #746 poslato: 30. Decembar 2009. u 06:07 »
RHMZ za danas najavljuje samo u Loznici i u Zlatiboru moguće pljuskove sa grmljavinom!

Danas RHMZ za Loznicu prognozila čak 17 stepeni a sutra poslednjeg dana u godini 19 stepeni! Loznica će imati pravi prolećni kraj godine uz moguće pljuskove!

Van mreže Darko_9

« Odgovor #747 poslato: 31. Decembar 2009. u 04:54 »
U Loznici danas RHMZ najavljuje 22 stepena a u Beogradu 20 stepeni!  :P pravi prolećni kraj godine!

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #748 poslato: 01. Januar 2010. u 18:23 »
Nesto mi temperatura u palicu jako brzo pada  :o nebih da preteram ali mislim da ce tamo kisa preci u sneg mozda cak i oko ponoci ako nastavi ovako brzo da pada temperatura  :neznam:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina