Super su ti slike.
Evo da dopunim malo reportažu mojim slikama od prethodna dva dana.
Što se tiče jučerašnjeg dana, nema tu ništa posebno da se doda. Par slika razvoja prema istoku i jugoistoku, i to je to:
Što se današnjeg dana tiče, pavlovic je odlično ispratio dolazak ovog "shelfolikog" oblaka za zapada, koji je zaobišao Beograd najjačim dijelom. Zanimljivo je kako je taj oblak izgledao prema istoku i sjeveru kad je prošao Beograd.
Ovako je izgledao neposredno poslije prolaska.
Zatim se već vidjelo da je otišao dosta visoko.
Da bi na kraju dobio izgled pravog Cb-a, koji se istresao negdje iznad Pančeva.
Nakon prolaska ovog oblaka, vjetar se smirio, razdanilo se, i mislio sam da je gotovo za danas. Novi pogled ka zapadu demantuje to.
Primiče se novi oblak, vidjele su se izrazite kišne zavjese narandžaste boje, zbog položaja Sunca u tom trenutku.
Zatim se odnekud probilo Sunce. :sun
Bio je to toliko lijep prizor, da jednostavno nisam mogao da prestanem da slikam. Još je bilo i munja u tom pravcu, koje ipak nisu bile naročito česte, tako da nisam nijednu "ulovio".
Za kraj jedna umjetnička.
Vidio sam da se primiče pljusak, i na vrijeme krenuo kući, tako da me nije uhvatio. Nije bio naročito jak i ubrzo je oslabio intenzitet, a nije ni predugo trajao tako da je u Beogradu palo tek 1-4mm, u zavisnosti od dijela grada.