Dragi moji ljubitelji meteorologije, kažite nešto o prognozama
Ja godinama pratim prognoze RHMZ-a Srbije, DHMZ-a Hrvatske, METEOS-a, Weather2Umbrella... Po meni, ubedljivo najtačnije su prognoze METEOS-a (Branko Sparavalo)
Prognoze koje Branko daje su fenomenalne
... Taj sjajni čovek daje skoro potpuno tačne procene vremenskih zbivanja u narednih 7-8 dana, što je dosta teško izvesti, ali njemu u preko 90% slučajeva to izuzetno uspešno polazi za rukom
Ja Branku kažem "svaka čast, majstore
"
I hrvatski DHMZ ima vrlo dobre prognoze
, a posebno su dobre njihove sedmodnevne prognoze. I oni su potpuno zaslužili sve komplimente za stručnost i rad na ovom polju, a i na drugim poljima im se može pozavideti, kao na primer u oblasti saradnje sa strankama i klijentima
Zaista, njima sve čestitke na profesionalnom odnosu u svim segmentima. Trebalo bi da se i mnogi drugi ugledaju na hrvatski DHMZ, mogli bi od njih mnogo toga da nauče i primene u svom radu...
Prognoze našeg RHMZ-a Srbije se baš ne bi mogle nazvati naročito dobrim
Uglavnom, ne bih da ih mnogo kritikujem, ali bi mogli da budu bolji... Valjda će biti bolje, videćemo...
Na kraju, Weather2Umbrella ima dosta loše prognoze. Ne bih mnogo kritikovao, ali su njihove prognoze dosta lošije od onih iz RHMZ-a Srbije, tako da ono što čujem od njih primam sa maksimalnom dozom skepse i rezervisanosti...
A sada, recite i vi, dragi moji, šta mislite o prognozama