Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Oluje u Novom Sadu u noći između 1. i 2. avgusta  (Pročitano 2239 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Oluje u Novom Sadu u noći između 1. i 2. avgusta
« poslato: 03. Avgust 2006. u 13:19 »
Ceo dan je u Novom Sadu bio sunčan i sparan. Ne nebu se mogao uočiti tek po koji cumulus. Ceo dan sam proveo na plaži. Kada sam došao kući pogledao sam radar pošto je za večeras bio najavljen front i video sam da se trenutno nalazi na Hrvatsko-Srpskoj granici ali nije bio obećavajući.
Radarska slika u 21:15h

Međutim u Vojvodini je bilo izuzetno sparno i toplo. Temperatura oko 28C, a vlaga oko 50% u to vreme tako da sam očekivao što je bilo i logično da će front ojačati. To se i desilo. ubrzano se približavao gradu. Koliko je ojačao može se videti na radarskoj slici u 22:45h

Već se videlo sevanje zapadno od Novog Sada pošto moja terasa gleda na jugozapad. Sevalo je svake sekunde prema Futogu. Samo sam se bojao da ne ode severnije od grada pošto je bilo jugozapadno strujanje. ubrzo je počeo olujni vetar i pljusak. Desilo se nešto što baš i nisam očekivao. Oblak se malo raspao neposredno pre grada. Evo radar u 23:30h.

Kako sam se i plašio centar oluje je prošao severnije od Novog Sada tako da se prema severu videlo sevanje i čula koja grmljavina, ali ništa posebno. Novi Sad je dobio samo obilni pljusak, praćen možda sa dve tri grmljavine. Lepo je pala temperatura nakon što je prošao oblak.

Legao sam da spavam. Konačno se oseća osveženje u mojoj sobi. Oko 6:30h ujutru sobzirom da sam sve prozore ostavio širom otvorene budi me jak ulujni vetar i grmljavina. Brzo sam pogledao radar i video ogroman oblak kako se približava i nalazi se samo 20km od Novog sada zapadnije. Ovaj je bio oblak mnogo veći zahvatio je celu Vojvodinu pa čak je padavine doneo i Beogradu. Ubrzo stiže u Novi Sad i donosi par jakih udaraca groma u blizini moje zgrade, kao i obilni pljusak praćen jakim vetrom. Kada je sve to prošlo pokupio sam animaciju radarskih snimaka Bilogore i vratio se da spavam. Evo animacija cele oluje

Van mreže Stefano

• Administrator
Oluje u Novom Sadu u noći između 1. i 2. avgusta
« Odgovor #1 poslato: 05. Avgust 2006. u 01:14 »
Odlicno Joe, super sto si pokupio sve radarske slike.