Kod mene ima dosta orlova i jastrebova. Možda otud što sam dosta često u prirodi (kada stignem naravno). Letenje sa njima je prava uživancija, iako sam primetio da sam upao u neprilike nekoliko puta zbog orlova. Nepoznata stvar jeste to da oni vole da lete u rotoru, tj na proplancima gde vetar dolazi preko padine. Ne znam zašto, ali ovo je redovna stvar. Tako da često mogu napraviti problem ako ih prate.
Jastrebovi su bolji, jer oni, kao i ja, vole termiku
kako onu na zemlji, tako i u vazduhu
Orlovi često iznenade svojom veličinom, tako da sam se par puta uplašio kada sam im prilazio.
Predivni su izbliza, kao i gledati ih dok lete pored tebe u vazduhu. Kao da nisi tu, već ih špijuniraš
Ili smo i mi i oni jednako začuđeni prisustvom ovih drugih... ko zna
Vrana, vrabaca i golubova u planini nema baš. Inače su tamo ptice kao i insekti, imuni na strah od ljudi, što je dobro. Ovo iz razloga što ljudi nema puno u tim krajevima.
Iznenađujuće, ali dosta se ljudi čudi kada se spomenu orlovi u Fruškoj gori... ne znam zašto. Medvedi bi bili čudni, ali orlova ima neverovatno mnogo.
E, moram da dodam. Tamo gde smo nas trojica bili juče, nekada sedim na padini i kupam se suncem. Gledam mlade orlove kako lete niz padinu... slično kao ja juče. Mladi su i vežbaju. Onda se spuste sa padine, na neki od žbunova i gledaju okolo, kao da ih je sramota ako neko vidi nesavršen let
Onda ja ne mogu izdržati, pa poletim i ja i siđem skroz do njega. Kupim krilo, krećem uz padinu i osvrćem se dok i on čini isto. Ehhhh.... ništa bolje od takvog "antistresina"