Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilno popodne u Bačkoj Palanci 09.06.2011.  (Pročitano 1806 puta)

Van mreže freeze

• **
Nestabilno popodne u Bačkoj Palanci 09.06.2011.
« poslato: 09. Jun 2011. u 17:15 »
Posle jučerašnjeg dana i jakih oluja koje su protutnjale mnogim krajevima Srbije, a moj kraj obišle, osvanuo je dan koji je već od jutra najavljivao mogućnost nekog razvoja i pljuska koji ovim krajevima neko vreme nedostaje.

Kasno prepodne i prvi sati popodneva na nebu raj za svakog zaljubljenika u prirodu, u ovom slučaju atmosferu i njene igrarije. Prava predivna kumulusijada na nebu iznad mene, a ja obzirom na slobodno vreme koje će uskoro (nadam se) zameniti ozbiljan posao reših da horizont spasim od zaborava i ovekovečim ga objektivom svog fotoaparata.

Kumulusi sa svih strana

Posle nekog vremena primećujem da sa severa kumulusi počinju da jačaju

Nedugo zatim formira se i prvi Cb nedaleko od BP ka severu,

i nastavlja da jača uzdizanjem u visine.

Vidljive postaju i kišne virge, pa ovaj oblak nekome severnije donosi pljusak

Ipak, oblak se raspada pre nego što je doneo kišu mom kraju, a iza njega ponovo vidljivi kumulusi.

Imao sam i jednog nezvanog gosta u kadru. :)

Vraćam se kući prethodno očaram prelepim pejzažima horizonta, ali nedugo posle ove prve ture fotki usledio je razlog i za drugu. Naime, horizont ka jugu postaje sve crnji i crnji, bacam pogled na radar, a tamo imam šta i videti.

Jedan sistem premeštao se sa zapada prema istoku tik južnije od mene, nešto slično kao i juče, ponovo obilazeći pri tom moj kraj a predelima u Sremu donoseći nove jake padavine. Izlazim ponovo na foto turu, a crnilo sa juga, i sunce sa zapada tera me da požurim jer bi možda mogao uvatiti i dugu. Ipak duga je izostala.. :-\, i dalje ne znam zašto, no nije ni bitno. Evo i sličica tog oblaka koji je zahvatio Srem, a kasnije i Bg.

Pogled ka istoku:

Pogled ka jugoistoku:

Pogled ka jugu :o :

U isto vreme jugozapad i zapad još lepši ;D

Eto jedne reportažice bez ikakvih padavina..  ;D

Nadam se da ste uživali! ;)
« Poslednja izmena: 09. Jun 2011. u 17:39 freeze »

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Nestabilno popodne u Bačkoj Palanci 09.06.2011.
« Odgovor #1 poslato: 09. Jun 2011. u 17:28 »
Prelepe slike! Možda ima malo viška "sličnih" slika. Znam da je teško odlučiti se koju staviti ... isti problem imam i ja!  ;)
Pobeže ti "Alex" na sredinu slike na četvrtoj!  :D

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2 poslato: 09. Jun 2011. u 17:44 »
Hvala Ljubiša!
Heheh, u pravu si, teško je odlučiti se, ali ipak je jedna otpala. ;D Potpis zalutao :-\ :rofl: nakon što mi komp zakucao, pa sam jedva spasao prethodni rad na pravljenju ove reportaže i uspešno je završio dodajući nove fotke.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #3 poslato: 10. Jun 2011. u 16:18 »
Izostavih jednu, pa neka se nađe, u potpuno prirodnom obliku.