Nakon neliko svežih i pretežno oblačnih dana uz bezopasne oblake i malo kiše,došao je i današnji četvrtak...
Modeli nisu davali neke EXTRA parametre,ali svakako je uslova za lepe formacije bilo
Već od prepodneva u Srbiji je bilo akcije,a prvi znaci te akcije videli su se kod mene oko 12h iz pravca zapada i jugozapada uz tamne oblake i grmljavinu:
Nakon tog oblaka,na maltene identičnom mestu počinje da se formira novi,ali i on odlazi južnije:
E,nakon nekoliko promašaja (usput je bio još jedan,grmelo je sa jugoistoka)....dolazi maca na vratanca !
Prvo je bio jedan kratkotrajni pljuščić u trajanju od 10-ak minuta,a oko 14:05h kada sam otišao da bacim pogled sa prozora šta se dešava video sam vrlo neobične crne oblake koji su brzo nadirali sa severa zatvarajući plavetnilo:
Međutim,i dalje nisam znao da će ovi oblaci nešto znači,sve dok oko 14:20h nisam ponovo bacio pogled i ugledao zanimljive oblake sa severa:
Izlazim napolje da ih bolje uslikam,a oni sve bolje i bolje izgledaju:
Posebno me je zainteresovao ovaj u pravcu severa/severoistoka:
Formacija sve bolja,vrtelo se fino ovo
.....
Iiiii na krajuuuuuu:
Onda počinje žestoka polusatna provala oblaka,vidljivost je pala na 20-30m,opšti potop!Kad se malo smirilo,izađoh da fotkam malo posledice:
Pred sam kraj pljuska:
Lepo je videti da bašta opet malo zapliva
:
Dosta dosta vodee svuda po dvorištuu
: