Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2012  (Pročitano 48693 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Jul 2012
« Odgovor #160 poslato: 23. Jul 2012. u 13:48 »
Lepe temperature nam se smese u nastupajucem periodu..... ??? Na vidiku nov tropski talas, nakon ovih nestabilnosti u utorak, sredu i cetvrtak....

Na severu zemlje ce se to jos nekako podneti posto ce tmax ici do 35C a u mestima gde ce biti opet oko 40C stepeni bice bas zanimljivo, sta drugo reci.
Sreca nece to dugo potrajati, 3-4 dana pa opet blago zahladjenje.

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #161 poslato: 23. Jul 2012. u 17:41 »
je l su te padavine tokom nedelje moguće i na istoku? znam da je bila neka priča da će zapad bolje proći po tom pitanju

Pa konkretno ETA predvidja obilne padavine na istoku. Toliko obilne da unapred znamo da nema nista od tolike kolicine. Tako da bice valjda nesto, neka padne i trecina super je ;)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #162 poslato: 23. Jul 2012. u 21:38 »
Sutra u prvom delu dana ne bi trebalo da bude padavina zbog jakog istocnog vetra na visini. Popodne i uve;e vetar ce oslabiti tako da bi uvece mogli da imamo jedan lep talas padavina koji ce ici od juga ka severu. Od srede su pljuskovi moguci u svim predelima, lokalno obilniji. U cetvrtak i petak Pomoravlje i centralna Srbija bi bili u centru zbivanja zbog povoljnog strujanja. Temperature oko 30C, za vikend preko 35C

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #163 poslato: 24. Jul 2012. u 09:23 »
Sutra u prvom delu dana ne bi trebalo da bude padavina zbog jakog istocnog vetra na visini.
:-\ Al nas modeli vozaju ... u Zrenjaninu već pola sata pljusak!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #164 poslato: 24. Jul 2012. u 09:35 »
 ^^ ^^ I ja sam bio takvog mišljenja kao Dikile,ali eto..priroda uvek iznenadi.

NMM je sinoć crtao izuzetno obilne padavine u mom kraju uveče,a evo jutros samo potvrda toga:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #165 poslato: 24. Jul 2012. u 09:50 »
 ^^

Jeste,i ja sma primetio sinoc,gotovo na istom mestu u centralnim predelima je nacrtao opet,sada videcemo koliko je pouzdan wrf-nmm. . . trebalo bi da je najpouzdaniji ali mene je par puta toliko razocarao da mu nista ne verujem. .

Ako se ostvari bice to obilna kisa. ..

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #166 poslato: 24. Jul 2012. u 10:06 »
Bas lepo izgleda :  ;D

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže topalovic

• *
« Odgovor #167 poslato: 24. Jul 2012. u 15:04 »
Meni ovde nista nije jasno najavljivane padavine za sever i zapad srbije, a sad odjednom kisa dosla sa istoka....Imam osecaj da neko namerno se igra sa ovim kartama i modelima.....
Samo šest miliona ljudi ima čast da živi u Srbiji,ostali nemaju tu čast ali imaju sve drugo.

Van mreže Banex

• *
« Odgovor #168 poslato: 24. Jul 2012. u 15:40 »
Meni ovde nista nije jasno najavljivane padavine za sever i zapad srbije, a sad odjednom kisa dosla sa istoka....Imam osecaj da neko namerno se igra sa ovim kartama i modelima.....

Daj malo fore da se ciklon zavrti. Ako veceras/nocas i sutra bude "promasaja" onda cu potpisati tvoj post. Do tada, treba sacekati.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #169 poslato: 25. Jul 2012. u 06:47 »
Katastrofalno loša prognoza prethodnih dana većine modela, čak i sinoćni izlazi, neki su crtali obilniju kišu na zapadu Vojvodine, ali ništa od toga. Kiša na kišu ide, tako je to uvek bilo.

Danas poslepodne i sutra neće biti tako prostranih padavinskih masa, već će sve biti manje - lokalnije, ali to ne znači da gde bude ne može biti obilnih padavina.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #170 poslato: 25. Jul 2012. u 08:34 »
Da nije ovo prejako od ESTOFEX-a? :-\

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #171 poslato: 25. Jul 2012. u 08:57 »
Citat
DISCUSSION

...E Austria, Hungary, S Czech / SW Slovak Rep., SW Romania, N Serbia...

Hot and moist air is advected into the region of interest by a low pressure system centered over the N Adriatic. Instability will increase during the day and MLCAPEs in order of 1 kJ/kg and more should become available in most parts of SE Europe, combined with some 10 - 15 m/s of 0-6 km bulk shear in the eastern part of the LVL2 area. Strong LL moisture advection leads to high values of effective PWAT (locally 30 - 50 mm) in an environment with weak winds at the lower levels. It is likely that most of the multicell storms in this area will move very slowly or tend to propagate upstream, which increases the chance of excessive precipitation and flash floods. Apart from the heavy rainfall risk, some storms may produce large hail and severe wind gusts as well. As the LL flow is very weak in most places and the cloud base is only a few hundred meters AGL, an isolated tornado cannot be ruled out either.

In the western parts of the LVL2 area, the excessive precipitation threat is pronounced whereas large hail and severe wind gusts will likely dominate in the eastern parts of the LVL2 area. It is uncertain whether the clusters / MCSs will continue through the night hours or tend to decay in the evening hours.

Nije jako, Banat očekuju i danas obilni pljuskovi (ja sam juče pogledao i nisu nigde stavili upozorenje za obilne pljuskove, samo za srednji Jadran), a za zapadni deo Srbije i Mađarsku ne znam, modeli su se izblamirali maksimalno, tako da videćemo da li će ovde biti razvoja.

EDIT:

NMM jutrošnji sa najnovijim ulaznim podacima i već u 9-om satu pravi ogromnu grešku

« Poslednja izmena: 25. Jul 2012. u 09:48 Dejo »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #172 poslato: 26. Jul 2012. u 18:10 »
Najverovatnije će biti nestabilno do kraja meseca!

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #173 poslato: 26. Jul 2012. u 18:26 »
Za vikend i u ponedeljak novi toplotni talas. Moguca i nova 40-ca ponegde uz Juznu Moravu.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #174 poslato: 26. Jul 2012. u 19:18 »
Nedeljko iz RHMZ je rekao u Bg hronici da nas još sutra očekuje nestabilno sa malim šansama za pljuskove,za vikend znatno toplije sa temperaturama između 35 i 39,vrhunac bi bila nedelja kada bi većina mesta imala temperaturu 36-39,a u ponedeljak popodne bi ponovo imali blago zahlađenje,posle bi se nastavile prijatne temperature sve do 5 avgusta i bilo bi suvo.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #175 poslato: 28. Jul 2012. u 22:55 »
Ljudi malo ste se uspavali.

Sutra tokom većeg dela dana sunčano i veoma toplo. Ponegde u centralnim i južnim predelima i do 39C-40C. Ali zanimljivo postaje kasno popodne kada se može očekivati i super ćelija koja bi mogla da protutnji zapadnom Srbijom i Šumadijom.

Od ponedeljka do srede nestabilno sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine i to uglavnom južno od Beograda. Temperature ce se kretati oko 30C, da bi od cetvrtka najverovatnije imali tropski tala od 6-7dana sa temperaturama iznad 35C. Ali o tome više za koji dan.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #176 poslato: 29. Jul 2012. u 10:42 »
U utorak i sredu,pljuskovi sa grmljavinom u mom omiljenom severoistočnom strujanju. :)

Jedva čekam  :D