Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2012.  (Pročitano 50127 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Septembar 2012.
« Odgovor #240 poslato: 26. Septembar 2012. u 15:45 »
Narednih dana velike razlike izmedju

severozapada:

i jugoistoka:

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #241 poslato: 26. Septembar 2012. u 23:50 »
U petak bi najpre u severnom delu Vojvodine moglo biti malo kiše... Kako se bliži termin sve izvesnije... Samim time i nešto niže temperature u petak, a u subotu opet maloviše, i od nedelje konačno oko normale :)

Na mreži ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #242 poslato: 26. Septembar 2012. u 23:52 »
Moze li sever zemlje dobiti malo kise u petak ujutru?
EC vecerasnji vidi neku solidnu kolicinu a GFS tek nesto simbolicno jedva da se izmeri, jedino sto je sigurno da ce biti nesto hladnije u odnosu na prethodne dane i na druge delove zemlje.
Po meni poslednja zanimljivost za ovaj septembar koji je bio prilicno dosadan ako izuzmemo nadprosecno toplo vreme i ove letnje temperature koje imamo na samom kraju meseca.

Edit: eto, Dejo i ja razmisljamo isto i u isto vreme to na forum pisemo... :)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #243 poslato: 27. Septembar 2012. u 13:28 »
3) količina padavina tokom sva tri meseca je znatno ispod proseka:

jun 16mm, stogodišnji prosek 89mm
juli 39mm, prosek 66mm
avgust 4.5mm, prosek 51mm
Dakle, za 3 meseca palo je malo manje od 60 litara a prosek je preko 200mm.

Mnoga mesta su imala još veće odstupanje u količini padavina u odnosu na Beograd tj. još manje padavina...

Nastavio se ovaj niz meseci sa padavinama ispod proseka.
Ovog septembra u BGu (Vračar) 30.7mm (od toga najveći deo tj. 26.4mm je "pao" 19. uveče i 20. tokom dana) pa gledajući ukupno poslednja 4 meseca imamo 90mm padavina a prosek je oko 250mm ("zaokruženo", da ne "cepidlačim" za 1-2mm).

Van mreže Darko_9

« Odgovor #244 poslato: 27. Septembar 2012. u 15:15 »
U Beogradu i Vojvodini od sutra gotovo sa temperaturama iznad 30 stepeni , a južnije od Beograda vrućine do 2 oktobra!

Svežiji vazduh neće na jugoistok pre  2 oktobra! U subotu u Leskovcu i Nišu oko 35 stepeni a u Paliću oko 25 stepeni!

Inače u Paliću od ovog toplog talasa temperatura nije ni dostigla a kamoli prešla 30 stepeni , vidi se da je ta stanica smeštena u hladovini i često je najhladnija u Srbiji!

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #245 poslato: 27. Septembar 2012. u 15:23 »
 ^^
U BGu je 34C a ne 33C, a ne vidim zašto si toliko siguran da je u BGu "gotovo sa temperaturama iznad 30C"... Već u subotu je realno da bude iznad 30C BGu (ja to, za razliku od tebe, ne tvrdim već spominjem kao realnu mogućnost), ne vredi samo pogledati jedan GFS meteo(ro)gram i odmah nešto tvrditi.
Doduše, članovi foruma su verovatno već navikli da ti nešto "tvrdiš" i da vrlo brzo to potpuno promeniš. Setimo se tvog legendarnog "kakvo leto kakvi bakrači, biće hladnoća osećam..."...

Inače u Paliću od ovog toplog talasa temperatura nije ni dostigla a kamoli prešla 30 stepeni , vidi se da je ta stanica smeštena u hladovini i često je najhladnija u Srbiji!

:nelupaj:  :nelupaj:  :nelupaj: Neverovatno je da član koji je do sada poslao par hiljada komentara piše ovakve stvari -za to postoji adekvatna reč ali ajd' da je ne pišem na forumu. Nauči gde je meteo-stanica NA Paliću, gde je jezero, kolika je temp. površine vode i kakav je vetar...

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #246 poslato: 27. Septembar 2012. u 15:26 »

U Paliću temperatura nije prešla verovatno 22-23 stepena. A stanica na Paliću je postavljena kao i sve druge na otvorenom prostoru i ne znam o kakvoj hladovini pričaš. Nižu temperaturu ima samo zbog blizine jezera (20ak metara) koje je hladnije od vazduha, a jugozapadni vetar koji duva poslednjih dana je tačno usmeren sa jezera.

Sutra prepodne kao što smo juče rekli na krajnjem severu može biti kiše, pa će biti osetno hladnije u odnosu na ostatak zemlje. Količina padavina bi mogla biti zapažena, oko 5mm.

Van mreže daki85

• *
  • Starost: 39
« Odgovor #247 poslato: 30. Septembar 2012. u 00:29 »
Da li je  izgledno da ce od 2.-4.10.2012. biti kise u Vrscu? pitam jer na hidrometeoroloskom zavodu i na w2u najavljuju tako, a iskreno retko kad pogode... Sto se tice ovih svadja na forumu o tome ko je strucan, mislim da bi neko trebalo da prekontrolise sve natpise jer i ja umem po kretanju oblacnosti, bez gledanja u mape i prognosticarske karte da procenim olice il ne pasti kisa, al to ne znaci da sam meteorolog il da sam strucno lice...A s druge strane, zar mi ovde nismo zato sto volimo da pratimo vremenske prilike, jer ako je ovo samo za meteorologe, onda bih zamolio urednika, a u cilju informisanja i pravnog regulisanja ove teme da tako napise. Ja sam se prijavio jer sam mislio da je ovo mesto gde cu biti malo obavesteniji opotencijalno zanimljivim vremenskim dogadjajima... ako me raumet...nace kosava ce nas pratiti i sutra u Vrscu, a tek kad ona stanemoze, ali samo moze da se desi neka kisa... mada ne znam....