9.12.2012
Pa da nastavim sa snijegom u 2012-oj godini.
Osmog Decembra oko 4h poceo je padati snijeg i formirao se snjezni pokrivac,ujutru oko 7h bilo ge je oko 8cm.
Padavine su prestale u prijepodnevnim satima pa se snijeg malo slegao i otopio,poslije prestanka padavina temperatura je presla u blagi plus,napolju je bila bljuzgavica
Oko podneva snijeg je opet poceo padati jacim intenzitetom i ponovo se poceo stvarati snjezni pokrivac,oko 16h mjerio sam snijeg i iznosio je nekih 13cm(lako se moglo izmjeriti posto je snijeg padao ravno bez vjetra).Poslije 17h snijeg je usitnio i padao je slab do umjeren sve negdje do 21h,za to vrijeme nakupilo se nekih dodatnih 3-4cm.Poslije 21h snijeg je pojacao a uz snijeg je poceo da duva i pojacan sjeverni vjetar i tako je ostalo sve do 9-tog Decembra ujutru do 7-8h kada su padavine jenjavale i prestajale polako.
Visinu pokrivaca jutros nije bilo lako izmjeriti, ali neki podatci iz rhmzrs pokazali su 28cm...
Moj sokak danas,zaledjena bljuzgavica..
Dobro ocišćen koridor Bijeljina-Brčko,pohvale za putare..
, iako ih lokalni mediji zlooglašavaju na sav glas,glavna medijska tema kao i uvjek u ovakvim vremenskim prilikama.
Put prema selima nije bas kao u gradu,al meni najdrazi za vonžnju (ugažen snijeg
).
Crkva u najljepsem selu oko Bijeljine
Kanal koji se sa krajeva zaledjava...
Mala šumica
))
I naravno smet na kući
To su moje sličice koje nisu nesto posebno zanimljive,al eto čisto da živnem ovu temu Zima u BN 2012...