Još jedan tropski dan je za nama. Kod mene je moj termometar pokazivao Tmax od 32°C. Veče je takođe u kategoriji vruće, jer je temperatura 25°C. Još jedna teška noć je pred nama. Na sreću ima i nekih koji će uživati u svežini prolećne noći, kao što je recimo Kimi.
Nego, osvrnimo se na noćašnju Bg sondažu da vidimo koliki je to bio 'pakao' prošle noći u višim delovima grada.
Kao što se vidi bilo je i 26°C, prave avgustovske temperature. :o
Danas je neko uživao, neko ne. Ali će zato sutra većina lenčariti, tj. provoditi se. Ja ću recimo na Kosmaju u šumi i pod šatorom. A i vreme će biti toplo, kao i noć, jer se očekuje temperatura slična današnjoj.
Što se tiče rekorda, super! Rekordi su tu da se ruše. A ja sam u ovoj deceniji to i doživeo. Rušenje raznih meteo rekorda. Što se tiče ovog aprila po srednjoj dnevnoj temperaturi, ne znam da li je bio najtopliji otkada se vrše instrumentalna merenja. Neko će morati da zagreje stolicu i da izračuna. Ali za mene ovo baš nešto i nije ekstremno, valjda zato što volim vrućine.
Ekstremno će mi biti kada u martu doživim 35°C. Kao što je jednom to izmereno u Leskovcu.