Juče sam išao sa društvom na sajam automobila (BG car show). Što se sajma tiče, generalno ništa posebno, sem da je gužva bila astronomska.
Ipak, glavni utisak je zaista bahatost nemačke "trojke" sa cenama. Ono stvarno nije normalno.
Uzmimo na primer novi Audi A7 Sportback- u verziji sa 3.0 TDI motorom cena je 103 000 e !
Ej bre.... pa sve i da je nakrcan opremom, to je stvarno van svake pameti. A8L 154 000e.
BMW M5.... 172 000e... ma ajde beži.
M5 zaista jeste auto za respekt, ikona, jedna od najboljih sportskih limuzina na svetu (ako ne i najbolja). Ali tolike pare, zaista ne vredi.
Najprijatnije iznenađenje je definitivno Kia Stigner.... auuu kakva bombona od automobila !
Ko bi rekao da KIA može nešto onakvo da popravi... pravo otkrovljenje, iako nije nimalo jeftina (čini mi se blizu 50 000e).
Best buy čitavog sajma je bez premca Seat (odnosno, sada samo Cupra) Leon. 2.0 300kS, izuzetno atraktivan izgled i "svega" 30 000e. Prava zujalica na putu.
Naravno, standardni "sindrom" toga da je bukvalno svaki iole bolji automobil zaključan naravno neću ni da komentarišem. U redu ovako, kada je prava gužva, ali su svi zaključani bili i prvog dana sajma koliko mi kaže drugar.
Što se toga tiče pohvale zaslužuju samo KIA i Škoda, brate mili sve je moglo da se isproba.