Slike nisu moje vec su preuzete sa fejsbuka, a ovo je samo jedan delic onoga sto je slikano. Ima brdo slika.
Beket, naravno da postoji staklara i ona koliko imam informaciju na svu srecu nije pretrpela ostecenna odnosno nije plavljena od ove poplave. Ljudskih zrtava hvala bogu nije bilo.
A sto se tice medija, nije samo Paracin bio zapostavljen od istih vec i Svilajnac, Smederevska Palanka, Kraljevo, Trstenik itd. Nije da se nije uopste izvestavalo iz ovih krajeva ali to je nedovoljno. Nas predsednik je pre neko vece bio u specijalnom programu na B92 ali sam ja to propustio da pogledam i nekako mi se cini da je ta mediska kuca najbolje izvestavala u predhodnim danima, njihovi novinari su prvi dosli ovde i snimali ovu katastrofu koja nas je zadesila.
Nasa lokalna televizija je snimala mnogo toga cak i polja u dolini Velike Morave koja su skroz poplavaljena, a tome nije bilo ni reci. Stvarno ne znam zasto recimo ne proslede snimke nacinalnim televizijama ili da ih kontaktiraju.
Sve bi to drugacije bilo da mi ovde imamo dopisnistvo RTS-a kao sto to recimo Jagodina ima, zato se Jagodina mnogo vise i pominjala nego ostali gradovi u Pomoravlju.
Sto se tice pomoci ona zaista pristize sa svih strana iz raznih gradova, posebno su me iznenadile ove manje i siromasne opstine na jugoistoku i istoku Srbije, kao sto su Svrljig, Boljevac i oni su nam poslali pomoc, takodje Nis, Zajecar, Zrenjanin i mnogi drugi gradovi.
Pomoc je svakao i dalje potrebna, 1200 ljudi je prakticno ostalo bez svojih kuca. Potrebna je hrana, voda, hrana za bebe, odeca i obuca, sredstva za higjenu....