Za razliku od prethotnog dana kada su nestabilnosti krenule tek predveče, ovaj dan su nestabilnosti počele u popodnevnim satima. Ono što je najbitnije je to da je ovaj dan bio najnestabilniji koji sam propratio i zabeležio fotografijama od kada sam član Serbianmeteo foruma. Grmljavina je počela sa severoistoka oko 15h. Bila su tri grmljavinska talasa sa tri jača, ali kratkotrajna pljuska i nešto dužom umerenom kišom nakon trećeg pljuska. Razvoji su ludovali do kraja dana, a kumulusi su bujali na sve četiri strane sveta i činili ludorije.
Nažalost bandere, žice i okolne kuće su mi u prvom delu kvarile slike, ali nisam imao drugog izbora.
Razvoji od 15:00h do 16:00h
Sa severoistoka se čula grmljavina, ali s' obzirom na to da mi je pogled zbog kuće na tu stranu gotovo nemoguć, ovo je jedini način da uslikam nešto sa te strane.
I na ostalim stranama sveta kumulusijada.
Na severoistoku i istoku se pojačava grmljavina.
Potom je počeo da duva jak vetar, a zatim je počela umerena kiša krupnih kapi. Najjači deo je prošao južnije.
Nakon prolazne kiše, razvoji su nastavili uz lepe formacije.
Pogled na severozapad i kišne zavese, a čula se i duboka grmljavina.
Na severoistoku proviruje jači razvoj koji se približavao od Beograda gde je bilo snažno nevreme koje je Miloš maestralno ispratio.
Nisam oklevao, već sam se bacio u akciju i otrčao do donje pumpe gde je pogled prema istoku i severoistoku mnogo bolji.
Pogled na istok i severoistok. Liči mi na Arcus cloud.
Opasno se približava.
Nisam dozvolio sebi da me snadje situacija od 19-og juna kada me ubrzo uhvatio jak pljusak, pa sam okisao do gole kože. Zato sam odmah krenuo kući.
Pred kućom sam jednom slikom zabeležio kišne zavese, koje su brzo stizale sa istoka.
Potom je počeo jak kratkotrajni pljusak koji je doneo po mojoj proceni 3-4mm vodenog taloga, a bilo je i jakog vetra. Mnogo jači deo je prošao ponovo južnije. Posle pljuska sam pokušao da uslikam još odlazak kratkotrajne oluje i pripremim se za još jedan talas sa severoistoka, ali mi je nekoliko kapljica kanulo na objektiv i aparat je počeo da magli i muti.
Uplašio sam se da ga nisam pokvario i počeo sam da paničim, ali sam na netu našao preporuku ako se tako nešto desi, da treba samo da se ostavi na neku krpu i ne dirati ga dok se ne osuši. Hvala Bogu, sve se dobro završilo.