Ovaj potop je svakako tema dana, i u tom svetlo zamolio bih ljude koji svakako znaju o tome mnogo više od mene. Mislim da bi u ovoj situaciji bilo dragoceno.
Uopšte nisam evo celo prepodne našao kvalitetno objašnjenje zašto se ovo dešava, kako se dogodilo to što se dogodilo i koliko je to što se događa uopšte "normalno" Bilo bi dobro objasniti poreklo ove prirodne pojave, sled okolnisti koji su doveli do ovoga i neku izlaznu strategiju - kako će se razvijati, koliko ima da traje i uzročno posledično - zašto će trajati toliko i koje su okolnosti dovele da se tako razvija.
Kako je ovo prirodno pojava - zašto nije češće, koje su okolnosti koje sprečavaju da se ovo češće dešava i zašto ovaj put nisu sprečile?
Ima li delovanje čoveka uticaj na ovakav razvoj situacije, ukoliko da - šta je u pitanju?
Kako nisam meteorolog, pojma nemam o odgovorima na ova pitanja, ali mislim da je značajno da se objasni ljudima, pa bih rado takav tekst sa ekipom iz tima razglasio po internetu, a ako ima volje i u bitnijim medijima.
Takođe ukoliko među korisnicima ovog foruma i zajednice ima ugroženih i ne daj bože poplavljenih, ne bi bilo loše da se otranizuje neka pomoć, pa ukoliko se "vlasti" ovde reše, mi bi pomogli iz ubuntu-rs tima na svaki način.
Hvala unapred, i ukoliko nisam na pravo mesto postavio post - molim da se prebaci gde god uredništvo misli da je najpogodnije