Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Zanimljiv dan u Banjaluci, 30. januar 2015.  (Pročitano 1613 puta)

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
Zanimljiv dan u Banjaluci, 30. januar 2015.
« poslato: 30. Januar 2015. u 23:09 »
Od kako sam u Banjaluci, primijetio sam da su dosta izraženije vremenske promjene nego u rodnom gradu (više padavina, dosta veća vlažnost, veće temperaturne amplitude...)

Današnja temperaturna amplituda (PS, Tmin u januaru -16, a Tmax 19C):

Jutro je bilo prohladno, maglovito, T 1-2C.
Nakon 9.00 časova, počeo je da duva jak jugozapadnjak, pa je i T naglo skočila. Magla se razišla, navlačili su se oblaci. Sve je ukazivalo za burnu promjenu vremena.

Poslije 9.00 č:

T je porasla na maksimalnih 13C.
Poslije podne sam pogledao radar i izgledalo je zanimljivo:

Vjetar je u momentu promijenio pravac, počela je da pada kiša umjerenog intenziteta (na momente i jakog):

Za oko sat vremena se sve skoro smirilo:

Dugu nisam uspio da fotografišem, ali tu su drage osobe (pa pošalju):

Ali i ovo je kratko potrajalo. Uslijedila je ''repriza''. Ubrzo su prstizali novi oblaci:

T je postepeno opadala, i evo nas sad na 1C, uz snijeg (šlag na kraju):

„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
Odg: Zanimljiv dan u Banjaluci, 30. januar 2015.
« Odgovor #1 poslato: 02. Februar 2015. u 14:20 »
Dobra reportaza. Lepe slike. Bravo! :)

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2 poslato: 02. Februar 2015. u 21:36 »
Prosle godine u ovo vreme poslovno sam bio tamo i mogu reci da imamo slicno zapazanje. Takodje, kao i ti, doziveo sam nekoliko puta to sto si ti sada, u 3 meseca, koliko sam bio tamo. Prilicno zanimljiva mikroklima!

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #3 poslato: 10. Februar 2015. u 20:26 »
Нисам стигао да искоментаришем ову репортажу, али ево сада ћу. Одлична је, и ако сада нема слика, нема везе ја сам видео док је све било ок. Јако волим климу коју има Босна и Херцеговина и уопште тај део западније од Лознице. Углавном хладније зиме и са обилнијим снегом, а када крене да фрнира југозападњак, Т скаче из места на 20°C :), а да не говорим о спектакуларним олујама у летњим месецима, а већи део олуја нама улети управо одатле :).