Током ове зимске сезоне, ниједна снежна репортажа није направљена, што довољно говори о овој зими.
Као што и сам наслов каже, ово је тек први снежни покривач у овој зимској сезони у Београду (а можда и последњи) па заслужује да се направи репортажа. У историју смо се већ уписали са најкаснијим првим снежним покривачем на тлу, а нијансе су можда одлучиле да ово буде и прва зима без забележеног покривача. Кад кажем можда, мислим на то да ли је ово био и једини снег у овој сезони (видећемо шта ће бити до краја зиме), који је пао и помало неочекивано, бар што се тиче самог центра града.
Мало се расписах, а сад да пређем на ствар.
Дан је почео у правом пролећном духу, температуре су прелазиле 20-и подеок, (у Београду тмакс 20.7°C), а било је и предфронталних нестабилности са пљусковима и грмљавином. Нестабилности нисам забележио фотографијама, па ко је сликао, нека убаци коју слику.
После овакквог дана, мало ко би очекивао спектакуларан наставак вечери. Да не говорим о људима који су пратили временску прогнозу на телевизији где нико није ни ПОМЕНУО могућност за било какав облик снежних падавина у Београду.
Е сад, не бих да се правим паметан овде после свега, али Милош и ја смо помно пратили излазе модела последњих дан-два. Видевши какав развој ситуације се даје - јаке падавине без значајнијег ветра у приземљу и -5, -6 на висини, било нам је јасно шта ће уследити.
Фронт брзо пролази након 16h и обара температуру на око 5C у вечерњим часовима. Овај пут је све ишло по реду вожње, падавине пристижу у правом моменту, после фронта. Уследио је први талас краткотрајних слабијих падавина око 21:30h. Око 22h креће оно право, јака киша, заправо прави пљусак, АМС Карабурма бележи интензитет од чак 30mm/h. Уз такав интензитет пробијају огромне пахуље на +4C, сунежица је падала неких 15-ак минута таман колико је и потрајао тај интензитет, после је поново доминирала киша уз понеку растопљену пахуљу. Чекало се да ветар промени смер са NW на N, како би пристигао "балон" хладнијег ваздуха. То се врло брзо и десило, Милош ми јавља да је на Сурчину ветар окренуо на чист запад уз пад температуре. После 10-ак минута, око 22:45h стиже и код нас, за тили час окреће на јак влажан снег. После 5 минута излазим из кола са паркинга да фоткам и шаљем му.
Пало већ око 1цм по аутомобилима и другим предметима
Пола сата касније враћам се кући и фоткам испред (23:26h), око 2цм снега и почиње и на асфалт да се прима
poem of encouragement for a friendfree https image hosting Са истог места после 10минута (23:36h) од бљузге на улици почиње да се бели
Са терасе после 15-ак мин
upload imgИзлазим испред опет да фоткам (00:25h). Снега око 4-5цм, на бетону око 3цм
dell laptop spacebar problemblack swirl wallpapercan betta fish eat tropical fish foodНеких 4-5цм
free online image hostingИдем да направим круг до парка (00:37h)
fallout 3 you are special bookИз парка
post an imageimg hostingfree photo website hostingВреме сам стављао да би се видело којом брзином се формирало 7-8цм у периоду од 11-01h, интензитет је био заиста импресиван, око 4mm/h.
Враћам се кући и фоткам иза ка дворишту
Испред према улици
Снег је око 01:45h ослабио нагло, али наставио је да пада слабим до уемереним интензитетом све до око 04h.
Нисам могао миран и излазим око пола 4 да овековечим овај снег пре него што почне топиона. Кошутњак је ујутру измерио 8цм, око пола 4 је било 10цм, јер је убрзо после тога кренуло топљење и одоздо и одозго, јер је тло било претопло.
Око 10цм, види се да је кренула бљузга по бетону
i love you forever and alwaysscottish hebrew namesonly you foreverdollface twisted metalimage hosting comgoogle commerce bank