Od 21-og maja do 6-og juna sam imao zdravstvenih problema i taj period sam proveo u bolnici, pa sam bio onemogućen da u celosti ispratim nestabilnosti koje su bile vrlo česte u tom periodu. Od 25-og maja do 6-og juna sam proveo u KC Srbije odakle sam uslikao neke formacije one velike oluje od 1-og juna oko 18:30h. I prvog dana 25-og maja nije bilo bezazleno nevreme, bar na Vračaru. Ostalih dana (30. maj, 1. 2. 3. 4. 5. i 6. jun) sam sve slikao mobilnim telefonom oko bolničkog kompleksa, ali nisu za neku konkretnu reportažu. Kada sam izašao kući i vratio se u Valjevo usledila je trodnevna pauza i predah od čestih nestabilnosti, ali su se sada ponovo vratile u punom sjaju. Ovo je po meni najjače nevreme u Valjevu ove godine, a i roditelji i stric mi kažu da za vreme mog boravka u bolnici nije bilo nekih većih oluja u Valjevu. Jedino jača od ove oluje koju sam doživeo ove godine je Beoogradsko veliko nevreme od 1-og juna.
Jutro je bilo oblačno. Navukla se neka visoka oblačnost koja je mogla da ugrozi razvoje, ali je sparina bila toliko velika da se osećalo nevreme u vazduhu. Samo je trebalo da se razvedri. To se i dogodilo posle 12h i usledilo je veliko pregrevanje uz ne snosnu omorinu. Potom su usledili razvoji sa Drine i počeli da se približavaju sa zapada.
Estofex nije omanuo.
Evo radar. Pred, za vreme i posle nevremena oko 15h.
Razvoji koji su se približavali od 14:30h do 15:00h sa zapada.
Jug.
Od 15:00h do 15:30h se na Valjevo spušta veoma ozbiljno nevreme sa zapada. Munje udaraju sve niže.
Oko 16:00h se sve smirije.
Odlazi na istok.
Palo je lepih 18lm2, ali je paradox da uopšte nije osvežilo, nego je nakon oluje progrejalo sunce i ponovo usledila sparina. Nije bilo više nekih zanimljivosti. Tek ponešto razvoja. Pala je odlična kiša i bilo je nekoliko jačih udara groma, ali nije bilo nikakve štete. Nije bilo grada. Ja sam prezadovoljan akcijom.