Ja se secam snega za Novogodisnju noc. To je bilo za Novu 2002 godinu, ako se secas snezni pokrivac je bio celog decembra 2001, onda je 29 i 30.12 otoplilo na preko 10 C (30.12.2001 T.max 12.0 C i 10 cm snega), ali je zahladjenje doslo u popodnevnim casovima 30.12 kada sam video kombinovan pljusak kise i snega, znaci to nikad ranije nisam video, jednostavno kombinacija pljuska kise i snega, koji je posle presao u cist sneg, secam se jedva sam se nekako to vece vratio iz Topole u BG, posto sam bio kod babe na par dana pred Novu Godinu.
Dalje 31.12 ceo dan padao je sneg. Bila je prava zimska idila, sto i dolikuje Novogodisnjoj noci, sneg je padao cele noci...
...ali ipak najradije se secam Nove 2001 godine, bilo je dosta toga sto ce tu noc ciniti nezaboravnom
ali u meteoroloskom smislu, to je bio neuobicajno topao decembar (kao uostalom i cela jesen 2000-te), pa je sa 15-tak C koliko je bilo poslednjih dana decembra 2000-te, 31.12 zahladnelo na 5 C ali nije bilo padavina. Noc je bila prijatna nije islo u minus, to mi je prvi put da Novu Godinu docekam na Trgu Republike, ali ono sto je najinteresantnije sledi, a to je period posle Nove Godine, 2.1 je bilo cumulonimbusa po Srbiji, ponegde i grmljavine, sto je uvod u extra toplo vreme koje je kulminiralo na Bozic 2001 kada je bilo 20.7 C i mnogi su isli u majcama kratkih rukava.
Mozda sam malo otisao u OFF, ali bih bas voleo da se jednom pogodi da za Novu Godinu bude T.max 15-20 C, jednostavno da osetim kako izgleda kad u Novu Godinu udjes sa toplim vremenom, i po mogucstvu munjama i grmljavinom u Novogodisnjoj noci (prirodni vatromet
) nadam se da niko nece pomisliti da sam poludeo :oops: