Imam obavezu da se nadovežem na pisanje kolega iz Beograda, tim pre što je u ovom delu Novog Beograda bilo vrlo ozbiljnih pljuskova između 17 i 19h. Bio je čak i jedan pre 17h, ali kako tada nisam bio u svom kraju, ne mogu da tvrdim koliko je kiše palo (sudeći po barama koje sam zatekao, sigurno nekoliko mm).
Oko 17:30 događa se pravi monsun, nemam reči da opišem intenzitet padavina, kao da je neko polivao kofama sa neba. Vidljivost je bila značajno smanjena, potoci su tekli ulicama. To je potrajalo 20ak minuta, i palo je sigurno jedno 15-20 mm u toj turi, s obzirom na neverovatan intenzitet padavina. Zatim, oko pola sata kasnije - novi jak pljusak u trajanju od 15ak minuta (ipak za nijansu slabiji od prvog), i verujem novih 10ak mm. Posle toga je usledio još jedan pljusak, ali slabiji i kraći, pa tu nije palo više od možda 2-3 mm.
Kada se sve sabere, uveren sam da je danas palo preko 30 mm u ovom delu grada. Pritom, u toku drugog pljuska je bilo konstantno sunčano, te je prizor bio vrlo zanimljiv - vodpad iz neba i zemlje, a Sunce neometano sija.
Nakon toga su se pojavile 2 impresivne duge (jedna slabije vidljiva, druga dosta bolje), 2 koncentrična polukruga koje sam uspeo dosta dobro da "uhvatim" panoramskom slikom sa sportskih terena na Bežanijskoj kosi:
Sve u svemu, jako zanimljiv dan na NBG-u, i neočekivano velika količina padavina ovde. Da ne kažem da je ona količina koju je EC "crtao" za juče - pala danas!