A ja sam bio svaki dan od kada postoji Exit! (Osim naravno prosle godine,jer mi se nije svidjao program,pa nisam isao ni jedan dan,a i malo mi je dosadio posle toliko godina)Bio sam i 00-e godine
Prije 3 godine smo upadali dzabe... tad nije bilo obezbjedjenja kod sadasnjeg happy novi sad stagea i main stagea.. pa smo se peli uz ono brdasce i onda pored kasarne i onog ciga sto zivi tamo
A predprosle godine smo upadali za po 200 dindži. A kad se sjetim da sam na 01,02,03 placao karte, a nisam ni znao da se moglo ladno upasti pored one cesme na main stageu.... uopste nije bilo obezbjedjenja. Dje si tad bio Joe,da me uvedes
Ne bi bilo lako opisati sta sam sve dozivio na exitu za 6 godina.Jednostavno,promijenio mi je zivot na neki nacin,da ne pricam koliko sam stranaca i muzicara upoznao.
Kad se sjetim 2001 godine i Luke Slater-a na main stage.20 hiljada ljudi u ponoc grabi da slusa,partybrejkerse,koji su vise i bogu i narodu dosadili... a ja se probijam prema main stageu.. (tad je main stage bio Ok) Nije nas bilo preko hiljadu ljudi tu. Eto toliko o poznavaocima muzike u to vrijeme,ne znam dal je tad za njega culo preko hiljadu ljudi u citavoj srbiji.Moj najaci provod svih vremena! (ako izuzmem recimo Club Industriju krajem 90-ih i gostovanja Laurent Garnier-a i ostalih...)
SVAKA CAST EXIT! Bio si najaci festival na svijetu,ali sad si se komercijalizovao, i ja vise nikad tamo. Jer me boli,za Fat gey Slina,Franc ferdinand,i ostali novokomponovani komercijalni bendovi i Dj. Nekad je bilo 5-6 stage-ova i sva dobra muzika je bila zastupljena,i sve je bilo UNDERGROUND!
Sad ima 30 stage-ova i skoro sve je komercijaala,prosjek godina posjetilaca je 17. Zelim da pamtim exit kao utociste i raj undergrounda,kao mjesto gdje mozes da pobjegnes od kich-a fensera i praznoglavih narodnjaka. Kulminacija svega... Prodjes pored latino stagea oko 2 ujutro,i cujes one okorele narodnjake i ugledas novepecene Exitovce kako igraju uz to (licno sam vidio to,jos predprosle godine)
Exit je postao jedna velika prevara i otimacina novca.
Idemo dalje,ali na neki drugi festival...
Recimo u Belgiji i Holandiji...