Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Besane noći u osluškivanju atmosfere :)  (Pročitano 4206 puta)

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
Besane noći u osluškivanju atmosfere :)
« poslato: 10. April 2008. u 01:45 »
Jaoooooo ljudi, kakvo zadovoljstvoooooo..... Priključio sam prijemnik večeras na uređaje..... ajooooj kakvo uživanje! :) Isprva puno atmosferika, a zatim i "odziv" jonosfere.... čitave horde divnih glasova vetra.... :)
Nema spavanja večeras... UH! :)

Jedva čekam da vam pokažem prve snimke :)

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Besane noći u osluškivanju atmosfere :)
« Odgovor #1 poslato: 10. April 2008. u 10:18 »
okaci na youtube da cujemo, a umesto slike stavi ovog kralja iz avatara :)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #2 poslato: 10. April 2008. u 10:44 »
Nemoj tako, za avatar sam samo stavio svoju sliku iz lične karte :) :)

Može se snimiti i audio svakako, ali to valja slušati uz spektralnu analizu. Poslaću slike prvo. Potom i audio, gde se čuju munje, kao i pražnjenja visoke i niske frekvencije u jonosferi... predivno... šapat prirode :)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #3 poslato: 10. April 2008. u 13:05 »
Nešto sam razmišljao o ovome...
Bodo, je l' možeš da napraviš nešto tako za audio fajlove kao što si napravio za YouTube?
Takođe, ne znam koji file hoster drži audio fajlove (recimo mp3), kako bi to mogao da uradiš, a mi da lepo uploadujemo zvuke.
Ali, ako Nele već šalje slike, možda stvarno treba 'režirati' jedan YouTube klip... ;)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #4 poslato: 10. April 2008. u 14:03 »
Pa ne bas, to za youtube samo prikazuje video koji se hostuje tamo. Ako se i nadje hoster za audio fajlove, treba verovatno napraviti modifikaciju za forum itd.. Bilo bi super napraviti youtube filmice sa zvukom i slajdšou ovih slika sto je vec okacio :)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #5 poslato: 10. April 2008. u 18:19 »
Audio već imam od ranije... format je mp3. Slike su posebne. Mogao bi se napraviti film, ali bi se morao snimati računar i pustiti posle... komplikovano, nema sa čime da se snimi, a i teško da bi bilo dovoljno kvalitetno.
Za sada jedino mogu slati slike i audio fajlove (ako mogu).

Ne stižem sve, ali čim stignem, mislim na to naravno. Trenutno sam rastegnut na mnogo strana, od posla do nabavke i gradnje više prijemnika... red je da neko počne sa radio astronomijom (pri tome naravno mislim i na atmosferu) kod nas, jer... čini mi se da ću biti jedini :(  Kao član SETI-ja, red bi bio :)
Naravno, samo napred i ne klonuti duhom :)

Prijemnik sam testirao čitavu noć. Sada zaista znam da radi kako treba. O ovome ću pisati još, ne brinite, samo što ne stižem sve. Puno je toga vezano za meteorologiju, tako da... verujte da ću vas tek smarati :)
Uređaj koji sam napravio još uvek nije u kutiji, tako da to moram završiti, da ne budu žice na sve strane... itd itd. Ali to radim usputno.

Zato ću stavljati info kada završim sve, dati opise i za gradnju uređaja, smernice i "obuku" za one koji bi želeli da na ovome rade, podatke svih vrsta, kao i kako prepoznati zvuke prirode :)

Biće ludo... samo da obaveze malko popuste i sve će biti OK.

Što se tiče slika... treba da se vidimo kada pripremim stvari za visok napon, pa da napravimo simulacije munje i groma u laboratoriji i stavimo to na YouTube. Sve to već imam... a verujte da bi se silno zabavili :)

Odoh, čujemo se kasnije...