Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Hladna leta u Evropi?  (Pročitano 2743 puta)

Van mreže Palmark

• **
Hladna leta u Evropi?
« poslato: 16. Jul 2008. u 23:39 »
Zime zaista jesu sve blaze,sve toplije,ali i leta su sve svezija i nestabilnija...
Primecujem da je leto prosle godine,ali i ove u srednjoj,zapadnoj i severnoj Evropi veoma sveze...
Mozda to za Skandinaviju nije nista ni cudno ni novo,ali cini mi se da su ranije Nemacka,Francuska (ne racunam jug),Poljska,Ceska,Slovacka,pa cak i Engleska imale nalete tropskih vrucina...Sada vidim temperature su uglavnom oko 20C uz cestu kisu...O 30C mogu samo da sanjaju..
Balkan,Pirinejsko i Apeninsko poluostrvo jos uvek imaju vrela leta i dosta tropskih dana,ali ta hladna vezdusna masa utice ina nas pa imamo ceste promene vremena,prodore hladnog vazduha...
Da li Atlantik vrsi sve veci uticaj na klimu Evrope,kako zimi tako i leti,ili je sve potpuno uobicajeno...?

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Odg: Hladna leta u Evropi?
« Odgovor #1 poslato: 17. Jul 2008. u 00:05 »
Ja bas i neznam nesto puno o ovome ;)
Ali znam da je nestabilno vreme nad nama vrlo cesto.Ne samo u vidu pljuskova sa grmljavinom,olujama itd. nego recimo velike varijacije temperature.Bas juce usled pada temp. u Ns-u je bilo 17C a u bg-u 26C.Dosta se promenula i mikroklima.Sada je samo na teritoriji beograda moguca razlika i po 3-4C.
U Banatu u odnosu na pre se smanjio uticaj Karpata,do pre 5 godina uvek smo bili sveziji od Srema pa i Backe.A sada obrnuto.A ceste oluje posledica su upravo promene klime,leto i prolece su gotovo  nestali,sada imamo samo zimu i leto neverovatno ali je istina!
Sto se tice atlantika mislim da se njegov uticaj povecava,a takodje i uticaj Jadranskog mora,koje postaje sve toplije pa su sve cesce i ajkule,i nove nama nepoznate ribe u tom moru.Stari stanovnivi(ribe)Jadranskog mora poceli su da izumiru