Sredinom oktobra, planinarko društvo "Naftaš", krenulo je tradicionalnu, za sada trecu oktobarsku akciju, na Kopaonik.
Plan je bio da akcija traje tri dana, s tim, da prvi dan petak nema šetnje. Ipak trebalo je stići do Kopaonika (oko 8 sati vožnje on Novog Sada). Stigli smo oko 22h i smešteni smo u planinarski dom "Kopaonik", koji se nalazi na samo 15 minuta hoda od samo centra. Tu noć smo se svojski odmorili i u subotu ujutru smo krenuli.
Plan je bio da u subotu osvojimo vrh "Kukavica", visine 1726m i da se prošetamo do "Kozijih stena"
Evo kako je izgledala naša šetnja (što bismo rekli, vežite se, polećemo.....):
Nekim ljudima markacije služe, ne za praćenje staze, već za zezanje
Planinari u pohodu na vrh
Prizor je sve lepši i lepši
Eno ga vrh....stižemooooo
I onda krećemo dole prema "Kozijim stenama", spst nije ni malo naivan...za ovo je potrebna planinarka oprema
ali zato pogled....ubija
Nekako sam se osećala ko da sam na vrhu sveta, iako sam tek sisšla sa vrha....šta reći
U daljini sam čula žubor reke pa sam pokušala da je lociram
Sledeće odredište su bile "Kozije stene"
Neki su bili ludo hrabri, a posle ovoga su bili manji od makovog zrna zato što su popili ozbiljne kritike...
A onda nam je saopšteno da se vraćamo gore na Kukavicu, jooooooj, ova fotka pokayuje samo deo tog uspona
Kako smo se popeli gore tako je zasijalo sunce, pa smo sledećih sat vremena proveli izležavajući se i sunčajući...eh koja lepota od života
Pogled sa Kukavice ka Pančićevom vrhu koji je bio u magli
...
Polako krećemo dole...
I tome završavamo šetnju u subotu. Ali usput smo naisli i na razne pečurke:
Te noći smo u domu Kopaonik upriličili i fenomenalnu žurku koja je, iako smo bili umorni, trajala do ponoći...
a onda smo otišli da spavamo i da se bar malo odmorimo i spremimo za sutrašnje napore
nastaviće se