Evo i ja da dolepim koju, pa da krenemo i finiš.
Najpre da čestitam Dikileu na izvanrednoj pobedi u trećem ciklusu. Svaka čast!
Hvala svima koji su mi čestitali na pobedi u ovom kolu. Ja sam juče od 13 h bio odsutan sa neta, tako da mi je kolega Boce javio SMS-om ovu lepu vest. Primer fer pleja i drugarstva! Hvala posebno na ovome! Naravno, da nije to on mogao da učini, verujem da bi to učinio bilo ko od vas u koje jako verujem (da ih ne imenujem, prepoznaju se sami). Čestitam svima na fer i korektnoj borbi i postignutim rezultatima, jer se svako od nas trudi da uradi što bolje. Prošle godine sam imao 4 pobede (sve sam ih delio sa nekim, čini mi se), a ove godine ovo je meni prva pobeda. Eh, i Malom Princu jednom da se posreći. Kažem 'posreći', jer razlika u 2-3 boda u kolu je stvar sreće pre nego stvar znanja. Zato smatram da većina takmičara pripada dobrim igračima.
Svako ima svoje uspone i padove. Prvo o usponima. Dikile, čestitam ti na izvanrednoj seriji od 4 kola. Išlo ti je samo tako. Istina, iako si stekao neki uvid u ćudi vremena Crne Gore, ne dozvoli da te Miloš zavara. On je rođen i odrastao tamo, pa mu je lako sa klimom Crne Gore. On se ovde u Srbiji ipak malo slabije snalazi sa ćudima vremena (kako on sam to kaže). Ja sam u prošlom takmičenju krenuo lepo, zatim sam odneo par ubedljivih pobeda, a onda je klima Crne Gore došla po svoje. Tek pri kraju takmičenja sam 'ušao u štos', ali dockan! Boce je to učinio pre mene i bio je pri samom vrhu. Zapravo, najbolje plasiran takmičar koji nije iz Crne Gore.
A sad o padovima. Svastan sam da i Boce, kao i ja, nemamo puno vremena za prognozu u poslednje vreme. Ne radimo opušteno, i onda nema rezultata. Velika je istina da opušten rad donosi dobre rezultate. Evo, i Transmat je živi primer. Čak i naš šampion, Miloš. Sada je u gužvi sa ispitima, ali i to će proći. Mnogo je važnije to što on osvaja poene kao Bolonjac, a počeo je da prima i nagrade u vidu upisanih pozitivnih ocena u indeks. Ispitni rok će trajati još jednu sedmicu, a onda može opušteno da odigra preostala četiri kola i da ovog puta zadrži zasluženo stečenu prednost. Pokazaće se da ovo takmičenje neće proći kao prethodno, kada je (kao što je sam podsetio) imao isto ovakvu prednost, pa ju je 'prokockao' i izgubio prvo mesto u nezaboravnom finalu 'za srčku'. Mislim da smo tada svi navijali između Stormbringera i Transmata, a da uopšte nismo gledali svoje rezultate. Dobro, Boce je povremeno gledao hoće li ipak biti treći, razumljivo.
Jedna od najvažnijih komponenti je vera u sebe. To neminovno donosi uspeh, ne samo na takmičenju, nego uvek i svuda. Naravno, to nije jedina stvar koja donosi pobedu, ali je često ona odlučujuća komponenta.
Stav je takođe bitan. Milošev pobednički stav je malo neobičan (kukanje koje proizvodi dobre rezultate), ali znam da nije nameran. To mi je simpatično, a biće mi simpatično i dalje ukoliko to ostane kao fora. Ukoliko to postane modus operandi, jako će me razočarati. Razumem, Miloše, da si prilično mlad, ali ubrzano stičeš iskustva koja su ti potrebna u životu. Svojim ponašanjem, stavom, odnosom prema drugima, znanjem i ljubavi prema meteorologiji, mislim da nema čoveka koji ovde ne navija za tebe. Iako ti se to možda ne čini tako, mislim da si 'vojnik sreće' (odlično znaš na šta mislim, Stormbringer!). Pomalo ti zavidim, ali pozitivno. Zato i navijam za tebe! Ja sam samo još jedan od tvojih navijača ovde.
Eto, odužih i ja malo. No, idemo dalje, u čevtrti ciklus.