Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2006  (Pročitano 9378 puta)

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
Jul 2006
« Odgovor #20 poslato: 29. Jul 2006. u 01:04 »
Ovo gore je 100% greška :(  Gledao sam modele i nigde oko nas se ne prognozira T>40 u narednom periodu.

Ono što je izvesno je srednja nestabilnost iznad dobrog dela Srbije sutra uveče, a ko zna šta može da se izrodi iz toga. 700-800 J/Kg nije baš malo. :twisted:

:twisted:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Jul 2006
« Odgovor #21 poslato: 29. Jul 2006. u 12:01 »
Naravno da ništa od toga. Evo ta mapa za 10. avgust sada izgleda ovako.

Bolje da se vratimo na ono što je realno i što se dešava noćas. Sada je izvesno da imamo front noćas koji će prvo zahvatiti severozapadne delove Srbije, a postepeno će se širiti u toku noći i jutra na ostale delove.
Ali ako pogledamo meteogram za Novi Sad vidi se samo litar ipo kiše po metru kvadratnom i osveženje tek za oko 4 stepena. Evo meteograma, lepo se vidi front, prvo ide pravac vetra, pa oblačnost, pa padavine, pa temperatura.

Dakle kod Novog Sada front stiže oko ponoći. Evo isti takav meteogram za Surčin, Beograd, gde GFS meteogram pokazuje još manje kiše.

Mada je to verovatno greška pošto mislim da GFS pravilno raspoređuje padavine po celoj oblasti, a može se desiti da u celom Beogradu recimo ne padne ni kap kiše , a da na Surčinu bude pljusak i padne 20mm

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #22 poslato: 29. Jul 2006. u 14:11 »
Sada je i rhmz potvrdio front večeras. Gledao sam vesti. Javili su da su moguće i mestimično vremenske nepogode. Videćemo.

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #23 poslato: 29. Jul 2006. u 14:34 »
06Z GFS meteogram za Novi Sad (najnoviji run) pojačao front za večeras i što se tiče padavina i što se tiče osveženja.

Sada je izvesno da je mestimično moguća i obilnija kiša, kao i vremenske nepogode.

Van mreže Costanza

• *
Jul 2006
« Odgovor #24 poslato: 29. Jul 2006. u 15:55 »
Kako se bash kod nas zalomi da bude najtoplije, nikako mi nije jasno ?

U svakom slucaju, kada sam gledao ono sa 44C, nije mi bilo svejedno !
ook My Son, the wheather is changing ... Massive Attack

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #25 poslato: 30. Jul 2006. u 15:44 »
Nastavak priče o prognozama za avgust će biti u odgovarajućoj temi. Za jul je ostao još sutrašnji dan kada se očekuje razvedravanje tako da će biti sunčan, topliji nego danas i suv sem na jugu Srbije gde je još moguć poneki pljusak.