Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Sasvim slučajna provala oblaka-Beljina kod Barajeva 28.6.2009.  (Pročitano 3843 puta)

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
Ovu reportažu počinjem malim esejom  :)
Da mi je neko samo sat vremena ranije rekao kakav ću doživljaj imati ne bih mu verovao...
Danas je mojoj sestri iz Aranđelovca bio rođendan.Čuo sam se jutros oko 10h s njom.Jeste,pozvala me je na tortu,al rekoh nema šanse da dođem...Oko 17h čula se i sa mojim drugom i pitala da li dolazimo.Nakon toga se on čuo samnom i u roku od 45 minuta smo već bili u kolima.
Put preko Barajeva,Venčana i Darosave je po mojoj proceni najkraća veza s Aranđelovcem ,pa smo na moj predlog krenuli njime.I sve je bilo u redu do nekoliko kilometara posle Barajeva...Tada je auto otkazao poslušnost i stali smo na proširenju kraj neke česme,u poljanu ispred Beljine,između dva potoka.Auto nije hteo da srče plin.Drugar i neki čovek su pokušavali da ustanove problem-u pitanju je bila neka pumpa koja je morala da se ohladi.
Nakon 20-ak minuta beznadežnih pokušaja čula se grmljavina koja je bila sve bliža i bliža...

Mesto susreta sa Cb-om na Google earthu:

« Poslednja izmena: 29. Jun 2009. u 03:26 pavlovic »

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Sasvim slučajna provala oblaka-Beljina kod Barajeva 28.6.2009.
« Odgovor #1 poslato: 29. Jun 2009. u 02:49 »
Pogled na Cb od Orlovače

Hrlimo jedno drugome u zagrljaj  :)

Poljana gde smo stali zbog kvara i neki drugi razvoj ka istoku

Cb sve bliže,čuje se grmljavina

Polako stiže

Kreće prvo kiša,a onda sve jači pljusak.Gromovi pucaju bliže i dalje od nas.Mi u kolima,kiša dobuje,nije mi bilo prijatno,znam da ako grom udari u kola ne bi trebalo da nam bude ništa,ali...Kreće i sugradica veličine pirinča do suvog grožđa,jaki udari vetra,grane se dobro povijaju...Mislim da sam čuo dejstvo PGZ odnekud...

Akvareli bez i sa komadićima sugradice

Pljuštalo je oko 10-15 minuta,slika kad se malo smirio pljusak

Pomalo iznervirani situacijom postajemo oduševljeni kada je auto opet odlučio da bude poslušan  :)

Doviđenja Cb!

Par km dalje sve suvo

Hitamo ka Aranđelovcu

Sve u svemu pomalo neprijatan i sasvim neplaniran susret s oblakom (neočekivan odlazak u Aranđelovac+neuobičajna ruta preko Venčana za Aranđelovac+neočekivani kvar kola+oblačić koji baš odluči da prođe preko nas=moj prvi on the road stormchase)  :)

Inače,pored mesta gde smo stali stoji putokaz za rimski most,pretpostavljam da je to ova minijatura koja viri iz zemlje...

« Poslednja izmena: 29. Jun 2009. u 03:07 pavlovic »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #2 poslato: 29. Jun 2009. u 10:15 »
Tvoja priča liči na one arhetipove priča o letećim tanjirima i vanzemaljcima, samo što je umesto njih bio Cb i pljusak. Na to me je asocirao auto i njegovo otkazivanje poslušnosti.
Da te ne znam, i da nije ovako lepih ilustracija koje uvek kačiš iz svojih reportaža, prosto bih pomislio da si to smislio samo da bi povukao paralelu sa tim pričama. U suštini, baš mi se zato jaaako dopada priča o tvom događaju. Savršeno!

Ih, da se ovo desilo Foxu Moulderu... :lmao:
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #3 poslato: 29. Jun 2009. u 10:42 »
Neočekivani stormchase. :) Super si to sve ispratio, volim reportaže koje imaju priču.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #4 poslato: 29. Jun 2009. u 11:03 »
Bravo Pavloviću,svaka čast za reportažu  :!: :!:  :D
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #5 poslato: 29. Jun 2009. u 15:23 »
video se ovaj Cb čak sa mog prozora (prva slika je definitivni dokaz)

čak sam i pomislio šta se zbiva tamo jer je sestra mog cimera u to vreme putovala iz zaječara pa sam pomislio da se srela sa ovom grdosijom

hehe,super reportaža! oluja se pokazala kao pavlovićchaser :D