Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Hail storm - Donji Lug (14.lipanj 2006.g)  (Pročitano 2387 puta)

Van mreže GORAN

• *
    • Klimatološka stanica "Donji Lug"
Hail storm - Donji Lug (14.lipanj 2006.g)
« poslato: 15. Jun 2006. u 19:06 »
Oko 17.45 sjeveroistočni dio neba bio je prijeteće crn, i  kretanje oblaka bilo je u pravcu sjever-jug, dok je južni dio neba bio potpuno vedar
Svako nekoliko sekundi, u prosjeku 5-7sec vidjele su se munje.

Kada sam pomislio da će me nevrijeme zaobići, odjednom su oblaci skroz neočekivano okrenuli smijer na istok-zapad, i velikom brzinom su se uputili prema kotlini Donjeg Luga, i za nekoliko trenutaka počela je da pada tuča, uz umjeren pljusak kiše.

Tuča je padala 20-ak minuta, a prosjek je bio veličine većeg oraha, a bilo je primjeraka veličine jajeta.

Evo i slika...
pogleda na sjeveroistok

e ovdje oblaci već okreću prema meni

zanimljiva formacija oblaka

na sredini slike vidi se mali krug koji je imao rotaciju, i usisavao je okolne oblake.

nevrijeme je počelo

komadi tuče u letu

razni oblici i veličine tuče

ovaj primjerak čak ima 6cm, nevjerovatno

i ovaj nije za bacit

već nakon pola sata kad je i sunce usijalo

evo i moj tučomjer sa "kraterima", znači funkcionira, hehe

moje jagode, cry

Van mreže Stefano

• Administrator
Hail storm - Donji Lug (14.lipanj 2006.g)
« Odgovor #1 poslato: 16. Jun 2006. u 02:22 »
WOW Goxy opaka oluja.
Onaj wall cloud je ogroman, mozda je bila i neka pijavica.
U Beogradu nije skoro padao ovakav grad, mislim da je poslednji put bio 1999 za vreme bombardovanja u maju mesecu.