Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Клима на северном обронку Старе Планине у општини Књажевац  (Pročitano 1913 puta)

Van mreže Toma28

Поздрав свима,

У потрази смо моје колеге и ја ка напуштеним селима у општини Књажевац на северном делу Старе Планине.
Овде је реч конкретно о селима Аладинац, Репиште и Градиште.

Да ли неко може своје стручно мишљење о овим деловима Старе планине у погледу клима да каже.

хвала

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
baš me iznenadila ova nova tema Toma28!
ja sam iz Knjaževca i reč jo o selima na jugoistoku opštine Knjaževac, ispod planinskog venca Stare Planine. Nalaze se na nadmosrskim visinama od nekih 400 do 700m.n.v. Samo da vas ispravim verovatno ste mislili na Repušnicu a ne na Repište. Sela imaju izrazito kontinentalnu klimu. Topla i suva leta, hladne i snegom bogate zime. Izražen je uticaj planinskog masiva Stare Planine tako da je količina padavina nešto veća od ostatka opštine Knjaževac gde je godišnja prosečna suma oko 600mm.

Van mreže Toma28

Хвала најлепше за одговор!

Да ли су ова села било искључиво сточарска или ратарска? Какви су услови за пољопривреду?