Nevera iz Dalmacije došla je i do mene, ali, nažalost, glavninom je prešla preko otvorenog mora, što će i sljedeće slike pokazati. Sat vremena nakon prolaska nevere, uslijedila je još jedna kratkotrajna nevera, ali i ona je prošla glavninom preko otvorenog. Tako je sveukupno s kraćim pljuskovima palo mizernih 8 litara. Ipak, bio sam na Petci, odakle se pruža odličan pogled prema otvorenom Jadranu pa je barem bilo prilike slikati stvarno moćne Cb-e!
Došli smo na Petku, pogled prema NW:
Night u akciji:
Nakon nekih pola sata, nevrijeme se približava:
Iznad nas:
Pogled prema WNW, sve jače grmi:
Nakon dalnjih 15-ak minuta oblaci su se sasvim približili, sve je mračnije i puše vrlo jak NW:
Na sljedećim slikama vidimo jak pljusak, prolom oblaka, koji paralelno s obalom prolazi preko otvorenog mora. Nas je zahvatio tek rubni dio, ali ipak dovoljno da se povučemo s položaja, najviše zbog grmljavine.
Pogled prema jugu:
Pljusak prolazi preko mora, blizu obale. Šteta što nije zahvatio grad. Zapravo zahvatio je samo rubnim dijelom pa je palo tek nekih 5 litara. U ovim trenucima povukli smo se s Petke zbog grmljavine i uputili se prema Starom gradu.
Nakon nekih 45 minuta evo nas u Starom gradu. Nevera je već prošla dalje prema SE, a mi čekamo novu.
Pogled prema SE:
Pogled prema SSE:
Pogled prema NW u trenucima kad se nova nevera približavala.
Počinje kiša, ali glavnina opet prolazi otvorenim morem
Mi se ipak skrivamo ispod jednog stabla.
Ovo su slike nakon prolaza i druge nevere. Sveukupno je palo 8 litara. Šteta sve vode koja se ispadala iznad mora, umjesto iznad grada. Ali eto, bit će bolje.
Za kraj dva HDR-a: