Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Prognoza vremena za Uskrs i 1. maj 2011.  (Pročitano 19021 puta)

Van mreže laky

Odg: Prognoza vremena za Uskrs i 1. maj 2011.
« Odgovor #20 poslato: 25. April 2011. u 22:43 »
Bas tako...
Svi modeli su se vratili na onaj scenario od pre nekoliko dana. Nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom ali toplo...
A posle 1. u temi Maj u prognozama!
Za par dana detaljnija prognoza kada bude sve sigurnije...

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #21 poslato: 26. April 2011. u 02:47 »
jao, nadam se da će te nestabilnosti zakasniti jedan dan ili bar zaobići moje selo zato što imam odličnu organizaciju sa društvom i ne bih da nam se to pokvari

dobro je što za sada modeli ne vide pad temperature.. kada bude više detalja, ako nije problem da me obavestite koja će biti minimalna temperatura 1. i 2. maja za zaječar i okolinu :)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #22 poslato: 26. April 2011. u 09:19 »
Čini se po EC-u da nestabilnosti počinju čak i ranije, možda već 28.aprila, a po GFS-u 30.aprila. Videćemo kako će se stvari razvijati i koliko će to biti ozbiljno, ali ja već neko vreme pričam kako je puno lepih dana potrošeno i da je teško očekivati da tako ostane i za prvomajske praznike...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #23 poslato: 26. April 2011. u 09:56 »
 ^^ ^^

Naš NMM prati EC...već sutra kasno popodne/uveče moguća kiša na jugoistoku,a u četvrtak pljuskovi južno od Beograda.

Još sutra ovako jak vetar,od četvrtka  u slabljenju.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže laky

« Odgovor #24 poslato: 26. April 2011. u 10:05 »
Ovde su prognoze za 1. Maj. Nemojte pisati sta ce biti sutra ili posle 1. maja. Postoji tema za takve prognoze!

Bez vecih promena sto se tice 1. maja povecane su sanse za pljuskove sa grmljavinom, kisu i jaca nestabilnost...

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #25 poslato: 26. April 2011. u 10:07 »
Tako je momci, pljuskovi mogući južnije od BG-a već od sutra a verovatnije od prekosutra. Vojvodina ostaje suva uz promenljivu oblačnost.(može se i tamo desiti poneki slabiji pljuščić, kao ovaj jutros kod mene, ali mala verovatnoća)..

Od 1. maja kreću česte i nešto jače kišne padavine i u Vojvodini.. Na žalost svih onih koji će 1. maj planiraju da provode negde na otvorenom kiša će im vrlo verovatno pokvariti ugođaj.

Evo šta crta GFS za Vojvodinu:

A evo i Zapad Srbije:

Dakle, postaje gotovo sigurno da će 1. maj obeležiti ciklonalna aktivnost..

Ipak ako je za utehu, biće toplo.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #26 poslato: 26. April 2011. u 12:45 »
e znao sam da ce bash za prvi maj  :-\ Kod mene ne nedostaje kishe ni malo,niti je bio preterano dug period bez padavina,i bash mora za 1. maj o5 da pada... Kolko vidim padavine ce biti pljuskovitog karaktera pa se uvek moze desiti da nekog zaobidju za 10 km a negde da se izruche pa se nadam da ce mene nekako zaobici za 1.maj  a posle nek pada kolko hoce :)

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #27 poslato: 28. April 2011. u 18:13 »
Može biti Srbine da nekog zaobiđu, ali sada je verovatnoća za tako nešto sve manja.

Za 1. maj sada već izvesno biće pljuskova u većem delu zemlje, a ponegde možda i grmljavine. Temperatura će se kretati u intervalu između 19 i 22C, osim na istoku zemlje gde će biti hladnije.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #28 poslato: 28. April 2011. u 19:05 »
Definitivno nista od uranka za prvi maj... :cry:

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #29 poslato: 28. April 2011. u 21:44 »
Tako za sada izgleda.. Kamperi, i izletnici skoro sigurno mogu očekivati pljuskove pogotovu u poslepodnevnim satima.

I EC i GFS, a i većina ostalih modela danas, najjače padavine od ovog ciklona u Vojvodini, predviđaju baš za 1. maj.. Kiše bi bilo u većini mesta poslepodne, ali najobilnija u Vojvodini i zapadnoj Srbiji.

Naravno, obzirom na pljuskoviti karakter padavina, nije baš najzahvalnije prognozirati raspon padavina, i on će se najbolje znati 1. maja.. :)

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #30 poslato: 29. April 2011. u 09:48 »
Evo šta bi nas moglo dočekati za 1. maj. Period je sada dovoljno blizu i za WRF NMM model.

A evo šta crta UKMO..

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #31 poslato: 30. April 2011. u 11:25 »
Polako ali sigurno ova tema se može zaključivati.. Dan D je blizu, za manje od 24h počinje uranak, a šta će nas to sutra dočekati..?
Prognoze već odavno govore o kiši za ovoj dan, a ni danas one nisu mnogo drugačije. Jedina novina na modelima je smanjivanje količine padavina tokom sutrašnjeg dana.

Sutrašnje jutro moglo bi da počne sa kišom u jugozapadnim predelima koja će se do poslepodnevnih časova proširiti na dobar deo zemlje. Padavine bi najkasnije počele na jugoistoku zemlje, pa bi tamo uranak mogao da bude uz promenljivu oblačnost i povremene sunčane periode. Do kraja dana i tamo kiša. Padavine će većinom biti pljuskovitog karaktera, pa bi pojedina područija mogla dobiti više a druga pak manje kiše. Ipak trebalo bi da u toku sutrašnjeg dana kiša poseti sve krajeve naše zemlje.

Evo kako padavine vide pojedini modeli za termin od 12h:
WRF NMM

Ili još bliže:

GFS

ili

UKMO

NOGAPS

GEM

Dakle kiša u većini mesta u toku dana je sigurna! Količine i intenzitet padavina različit!

Svima želim lep provod sutra, i dobar zaklon (ukoliko se nađu negde u prirodi) u trenucima kada kiše bude bilo. ;)
Uživajte u vremenu jer to je jedino vreme koje imamo! ??? :D

Van mreže voja

• *
  • Vracar, Beograd
« Odgovor #32 poslato: 30. April 2011. u 13:52 »
Uf, bas bzv, planirao sam na izlet do Despotovca (bez rostiljanja :) ), ali kako stvari stoje kisa bi to skoro sigurno pokvarila, jos je i temperatura sutra u padu, pa ce biti svega 16-17c i blizu 15mm kise tamo. Jedino da sacekam veceras i da se nadam cudu.
Sada me zanima kako vam deluje situacija za ponedeljak? Do pre 2 dana je prognozirano vise kise za ponedeljak, a sad vidim da se dosta smanjila, ne mogu da se setim da li je za danas kisa prognozirana, ali danas je prelep dan.

Ima li sanse da ponedeljak bude bolji za izlet? I ima li sanse nadati se cudu da da sutra bude kao danas?

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #33 poslato: 30. April 2011. u 14:54 »
Jos ce se i ta kisa toliko najavljivana,nestati...

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #34 poslato: 30. April 2011. u 17:01 »
Roberto, bilo bi stvarno čudo da sutra kiše ne bude.. Će je bidne sigurno! :)

Vojo, kiše će biti i u ponedeljak, skoro podjednakog intenziteta kao i sutra. U utorak su manje šanse za kišu kako sada stvari stoje,mada ni tada nije isključena mogućnost za poslepodnevne pljuskove ponegde, pa ako možeš do tada da pomeriš izlet, više bi uživao u lepšem vremenu za izlet. Ipak o tome više u temi Maj 2011. ;)

Van mreže voja

• *
  • Vracar, Beograd
« Odgovor #35 poslato: 30. April 2011. u 17:32 »
Hvala na odgovoru, ponadao sam se jer sam video malo blazi gfs za ponedeljak. Od utorka radim :(, ali mozda je bolje pomeriti na neki naredni vikend kada za  bude >25  i sunce. Nije mi prvi maj kao praznik bitan, nego vise malo odlazak iz grada.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #36 poslato: 01. Maj 2011. u 00:50 »
Tako je Vojo, najbolje je da malo pričekaš bolje vreme, pa uživaš u potpunosti, bez gledanja u oblake, upadanje u blato ili barice, mokru vegetaciju itd.. Biće sigurno mnogo lepših dana za uživanje od ovih koji slede sutra i nadalje par dana.  :-*