Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2011.  (Pročitano 58559 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Odg: Jun 2011.
« Odgovor #240 poslato: 30. Jun 2011. u 02:48 »
Možda sutra imamo oluju godine, ali temperatura nije baš visoka da bi' bilo jakog vetra, ali grada će sigurno biti, samo je pitanje gde?U maju je bila gotovo identična temperatura, a tada smo imali seriju od četiri do pet nestabilnih dana.Akcije će sigurno biti i ja sam spreman ????

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #241 poslato: 30. Jun 2011. u 08:56 »
 ^^
Neće biti oluje godine, a ni velikog grada ako ga i bude (zrno lešnika max). Biće umerenih olujica eventualno, ali bez jakog vetra koji može napraviti štetu. Jedino što može pasti dosta kiše lokalno.

Van mreže laky

« Odgovor #242 poslato: 30. Jun 2011. u 10:00 »
Bice slabih uslova za grad, ali sto kaze freeze ako ga i bude bice sitan. Nije dovoljno toplo za jake oluje a ni nestabilnost nije jaka...

CAPA ponegde oko ili malo preko 1000j/kg, ali u vecini predela ispod 1000.

Smicanje slabo uglavnom ispod 10m/s, mozda negde bude oko 10m/s, pa ce biti jednocelijskih oblaka ali kasno posle podne 1-8km smicanje u Vojvodini jaca pa su moguci visecelijski oblaci.
Isto krajem dana u vecem delu Madjarske, Slavoniji, Vojvodini, Beogradu bice 0-1km smicanja pa ESTOFEX daje male sanse za tornado, ali ne treba obracati paznju na to jer ostali uslovi nisu dovoljno dobri...
Vlage ima jako puno u vazduhu u vecini predela pa su moguce obilne padavine osim na jugu i jugoistoku...
Najvece sanse za grad su u Backoj, Sremu, Beogradu, ponegde u Banatu, ali sugradica je moguca u vecini predela... Jakog i olujnog vetra tokom pljuskova ne verujem da ce biti.
Krajem dana stize zahladjenje sa severozapada pa ce u Vojvodini poceti da duva jak severozapadni vetar, tokom noci u ostalim predelima umeren povremeno jak...
« Poslednja izmena: 30. Jun 2011. u 10:17 laky »

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #243 poslato: 30. Jun 2011. u 10:17 »
Za mene je interesanta situacija zbog sudara okludovanog fronta sa istoka i hladnog fronta sa zapada. Zbog ovoga  mi je i bilo interesantno svo vreme, no kako smo se priblizavali datumu bilo je jasno da smicanje nece biti dovoljno za pojavu supercelijske konvekcije, ali tu je mogucnost za solidne olujice. Sta i gde se moze ocekivati nesto to je vec receno pa da se ne ponavlja, jedino toliko da mislim da ce biti lepih formacija oblaka prema meni u ovakvoj situaciji tako da ce vredeti slikati.

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #244 poslato: 30. Jun 2011. u 16:48 »
ja vidim da mi ovde zglavnu kisu dobiti necemo!