Tijekom rujna 2006. na Crometeo forum se registrirao član Mladen koji je objavio ovu nevjerojatnu foto reportažu sa Brača koja uključuje 3-minutnu snimku pijavice.
Hvarski kanal, plaža podno sela Murvica pored Bola na Braču, 4.8.2006, 10h.Ko bi si mislio da će jedna jutarnja šetnja od Bola do Murvice biti toliko uzbudljiva. Tako je i fotkanje Murvice nezasluženo dospjelo u drugi plan. Ali ja sam u Bolu često, pa će i Murvica dobiti pažnju kakvu zaslužuje.
Pijavica je bila fascinantna, išla je u pravcu od horizonta prema nama...doslovce je na očigled "debljala". Sve je bilo potpuno mirno, bez vjetra, bonaca, a ona spojila more i oblak! Tek kad je prišla bliže čulo se hučanje. Tad smo ipak odlučili zakloniti se uz kapelicu na groblju (...pored kapelice je ležao nov poklopac mrtv. sanduka, vidjeli smo ga kad smo dolazili, dobro bi došao za pokriti se
Samo što smo krenuli, pijavica se razdvojila i nestala kao da je nikad nije ni bilo i isti tren počela padati kiša, prolom oblaka, žureći uzbrdo do Murvice i restorana ostajali smo bez daha od vlage i sparine.
U iščekivanju...Ona dolazi!U punoj snazi i ljepoti...Moj prijatelj pozira...Dolazi sve bliže...lomeći se u struku...Još bliže...I bliže...Vrlo blizu...i onda smo pobjegli !I za kraj frame iz filma o Munjenoj pijavici koji je izazvao dosta komentara kako na Flickr-u tako i na ovim stranicama:a film "Dolazak Munjene pijavice" možete pogledati ovdje: <a href="
http://free-zg.t-com.hr/mdj/MVI_0618_mpg4.avi"target=new>
</a>
...nagradno pitanje: koji frame je munjen?