Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2011  (Pročitano 49763 puta)

Van mreže Palmark

• **
Odg: Septembar 2011
« Odgovor #180 poslato: 21. Septembar 2011. u 22:44 »
Proshle godine je bio ekstremno topao,znam da je kod mene u oktobru obelelo jednom i posle ja mislim da ceo novembar nije pao sneg(mozda jeste al neki zanemarljiv),chak je i decembar bio nikakav,red je da se ova zima iskupi i da krene na vreme,a ako krene na vreme zahladjenje s'obzirom da je novembar poznat po dobrim paadvinama,moze biti i lepog snega vishe puta josh na pochetku zime,pa da konachno steknem utisak o nekoj normalnoj zimi koja traje barem od pochetka novembra pa do kraja februara(nek i bude toplih talasa shto je normalno i uvek ih je bilo)al ne da krene zima negde polovinom decembra i da traje do februara i da u tom razdoblju o5 bude dosta toplih talasa...

Samo hocu da kazem da su kod mene barem poslednjih 4 5 zima nikakve ako ne i vishe i da je stvarno red na malo jachu zimu,da kao shto kaze jedan prijatelj stariji: "Ode pola drva do nove godine" shto  je nekada bilo sasvim normalno....
Opet licitiramo sa zeljama i nagadjamo? Ni jesen jos nije posteno pocela,mi vec kalkulisemo o zimi? Mislim da bi bio red s obzirom na finansijsku situaciju i zelju vecine naroda da imamo jednu blagu,mediteransku zimu kao sto je bila 2006/7. Eto,mislim da bi to bio red,i sta cemo sad?
Ne sprdajmo se vise s ovim forumom. Udjem da vidim prognozu za naredne dane i citam kako bi neko voleo ledeno doba u novembru. Boze gospode!!!!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #181 poslato: 21. Septembar 2011. u 23:06 »
^^ Djelimično se sažem, ali ipak pomalo pretjeruješ. Tačno je da na forumu povremeno bude poruka navijačkog tipa šta bi ko želio i kakvo bi vrijeme ko volio... Ali to je samo povremeno, toga je uvijek bilo i biće. Ako si zaista navratio da se informišeš o vremenu za naredne dane, pročitaj Kimijevu sinoćnu i Darkovu današnju poruku u kojima je realno sagledana sinoptička situacija za naredne dane. Ne kažem da ne uleti u svakoj poruci par suvišnih riječi, ali ipak je ovo forum, nisu zvanične prognoze.

Šta reći za narednih nedjelju dana. Bez promjene na kartama, a svaki naredni dan će na neki način biti "copy/paste" prethodnog. I tako najvjerovatnije do kraja mjeseca.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #182 poslato: 21. Septembar 2011. u 23:22 »
Opet licitiramo sa zeljama i nagadjamo? Ni jesen jos nije posteno pocela,mi vec kalkulisemo o zimi? Mislim da bi bio red s obzirom na finansijsku situaciju i zelju vecine naroda da imamo jednu blagu,mediteransku zimu kao sto je bila 2006/7. Eto,mislim da bi to bio red,i sta cemo sad?
Ne sprdajmo se vise s ovim forumom. Udjem da vidim prognozu za naredne dane i citam kako bi neko voleo ledeno doba u novembru. Boze gospode!!!!

Finansijska situacija je i te kako teška.Samo ja, još uvek nisam kupio drva, a o drugim ljudima da i ne govorim.Kukao sam dva meseca na sušu, ali sneg u novembru ili nedaj Bože oktobru mi nikako nije potreban.Što se tiče zime 2006/2007, ne verujem da će se takva zima skoro ponoviti.Ako postoji globalno zagrevanje ne bi' me začudilo da se ponovi i zima 1289/1290.
« Poslednja izmena: 21. Septembar 2011. u 23:33 Stefan Valjevo »

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #183 poslato: 22. Septembar 2011. u 00:55 »

Pa jbg ne zivimo na mediteranu,da bi imali mediteransku zimu svake godine,ja jesam rekao svoje zelje ali necu vishe,eto to sam jednom uradio,ako pogledash realno zima je godishnje doba koje stanovnishtvu u ovoj krizi moze da donese neuporedivo manje shtete nego letnje vrucine i sushe ili grad i nevreme koje mogu ostaviti velike posledice na vocnim povrtnim kulturama i da unishte celu  godinu itd.U toku zime se potroshe pare na grejanje ili drva i to je to i u tome moze da se shtedi ko ume(i ja bih voleo leto sa max temp od 22 23 C pa da ne moram da se kuvam,ili ko ima klimu da troshi pare na klima uredjaje,ali ne moze kod nas su letnje vrucine donekle normalne)Hocu da kazem da to shto sam ja izrazio zelju za jednom normalnom zimom koja pochinje u novembru i zavrshava se u februaru,ne znachi da zelim loshe ovom narodu,vec jednostavno zivimo na takvom podnevlju gde bi to trebalo da bude normalno(Nisam rekao da bih zeleo velike minuse niti sneg u aprilu i maju) jednostavno normalnu zimu...

.Ako postoji globalno zagrevanje ne bi' me začudilo da se ponovi i zima 1289/1290.

axaxaxax koji si car,gde ode ti xD 100 godina pre Kosovskog boja,o toj zimi prichash :D ?

e,da i zavrshvam sa off-om :D
« Poslednja izmena: 22. Septembar 2011. u 01:19 Srbin »

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #184 poslato: 22. Septembar 2011. u 09:06 »
Za septembar je sve jasno, evo malo i u koloru :)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #185 poslato: 22. Septembar 2011. u 21:41 »
Nema šta da se kaže više za septembar , do kraja meseca bablje leto  :bump: :lol: :joy: :punk:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #186 poslato: 23. Septembar 2011. u 10:12 »
EC sad crta hladni front uz nešto padavina za četvrtak 29. septembar, dok GFS ni ne nazire nikakvu promjenu vremena do kraja mjeseca.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže laky

« Odgovor #187 poslato: 23. Septembar 2011. u 17:07 »

Jet stream daleko na severu, anticiklon ostaje iznad Evrope dok cikloni zaobilaze skoro ceo kontinent.
Tako ce biti verovatno do kraja meseca.

:-: http://www.accuweather.com/blogs/news/story/55329/europe-to-see-extended-dry-str.asp

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #188 poslato: 23. Septembar 2011. u 19:56 »
Ovde molim da se prekine ovo...
Za Engadina ako slucajno nije primetio, molim u buduce da ovakve postove ostavlja tu
http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/board,35.0.html
Boki molim te bez off-a....

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #189 poslato: 24. Septembar 2011. u 12:11 »
Sad su i EC i GFS sigurni u to da do kraja meseca neće doći do spuštanja hladnog vazduha sa severoistoka Evrope. Vreme bez promene do kraja.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #190 poslato: 25. Septembar 2011. u 00:49 »
Haha,GFS ponovo pojačava zahlađenja krajem meseca.

Ponovo smo se sa 9-10°C vratili na 4-5°C na 850Hpa..

Zasad se ne crtaju padavine,ali ko zna,možda se stvori nešto iznenada na kartama.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*