Претходних дана сам нешто чепркао по YouTube-u, и случајно налетех на један занимљив видео клип. Баш као што и наслов теме каже, ради се о једном снимку Церака и околних насеља из ваздуха.
На почетку клипа, види се полетање летелице и први кадрови Церака из ваздуха, затим се након прелетања висине околних зграда, виде Видиковац, Раковица, и у даљини неки делови Лабудовог и Петловог брда. Како се полако окреће у леву страну виде се и Авала, а испред Авале и брдо Стражевица које је било под НАТО агресијом током бомбардовања 1999 год.
Као се летелица помера даље у лево, полако улазе у кадар и Миљаковачка шума, затим Скојевско насеље и мало у лево, ближе жутих зграда на Цераку, види се још један део насеља Церак, то су ове беле зграде са браон крововима, затим навише Филмски град.
У кадар улазе и прве гудуре Кошутњака, јасно се види и водоторањ на Кошутњаку, затим у даљини Жарково и чини ми се део Бановог брда. Ко се мало боље загледа, видеће и радар РХМЗ-а у даљини (Не знам тачно како се зове овај радар и велики бели круг што вири), за лакше проналажење, он је у кадру још у лево од водоторња на Кошутњаку, затим и насеље стари Церак, то је иначе насеље у којем ја живим ;D, оно је изграђено нешто пре Церака 2, или како се сада каже Церак виногради (Изграђено је негде почетком 70-их) иначе, стари Церак је и једно од најстаријих насеља на општини Чукарица. Кад застане камера на 1:45 виде се и оне беле зграде са црвеним крововима, е ту близу ја живим, мало испред њих, ка Церак виноградима, мислим да сте их виђали на сликама када сам сликао оне олује са североистока
. Како камера још иде у лево, види се доњи део Церака близу Белих Вода, где иначе живи наш познати члан Мики
, затим одличан поглед на Срем и посавину, а пошто је мало лошији снимак, не види се најбоље, али уживо се могу видети термоелектрана код Обреновца и планине на западу Србије.
И онда даље Церак 2, испод ових зграда налази се основна школа "Уједињене нације" у коју сам и ја ишао. Онда даље Церски и Виноградски венац, где окреће аутобус на линији 52, а испод се назире и насеље Железник. Онда опет даље у круг као на почетку Видиковац итд.
Ето, то је то, надам се да вам се свиђа насеље и околина, а и одличан поглед са ове висине.