Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133383 puta)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #720 poslato: 19. Februar 2012. u 08:35 »
GFS je vec danima imao dosta lošu prognozu za Tmax, konkretno za Beograd je već nekoliko dana u svim izlazima davao Tmax i za danas i za sutra izmedju 0 i +1C
Da, GFS je i kod mene davao sličnu prognozu. Međutim, i yr.no je isto imao dosta niske temperature (mislim da je bilo +3). Čini mi se da je RHMZ davao najviše temperature koje je posle još podigao! :neznam:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #721 poslato: 22. Februar 2012. u 18:50 »
Pa zar već nekoliko dana da niko ne napiše nešto u prognozama? :o
Ok, znam da nema nešto posebno da se napiše, ali bar neka kratka prognozica!
Vidim da bi sutra na krajnjem severu bilo i do -10°C, takođe vidim da wrf nmm za petak daje pojačan vetar.http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/produkt.php?num=19&pro=sfc_w10
Narednih dana nema bitnijih padavina ... nešto nam i nisu potrebne!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #722 poslato: 23. Februar 2012. u 11:55 »
U nedelju ujutru imamo hladan front praćen kišom i pojačanim severozapadnim vetrom.Od sredine dana značajnije zahlađenje po visini i manja mogućnost za pljuskove snega.

No,sve je to kratkog daha,u ponedeljak popodne verovatno topli front.

U sredu ako ne bude inverzije ode temperatura u nebesa ! :o
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #723 poslato: 23. Februar 2012. u 14:20 »
mislim da smo dobro prošli sa ovim otopljenjem, nje naglo skočila temperatura

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #724 poslato: 27. Februar 2012. u 09:00 »
februar je trebao biti jasan ali evo bar meni jedne bitne nedoumice za sredu 29. februar
dok EC ponavlja u poslednjim izlazima padavine u većem delu Srbije

GFS je uporan sa stavom da padavina neće ići puno dalje od krajnjeg zapada Srbije

čak u istočnoj polovini daje potpuno vedro vreme

Ako bude kako GFS kaže bilo bi idealno da se obiđe dva metra snega na Staroj planini ali ako je EC u pravu onda bolje sačekati četvrtak za tako nešto

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #725 poslato: 27. Februar 2012. u 09:33 »
Pratio sam ovih dana kako modeli vide taj topli front u noći između utorka i srijede. EC je prilično ubjedljiv da bi padavina moglo biti u cijeloj zemlji, dok ih GFS malo po malo pomjera ka istoku. Ovo je prvi izlaz koji je padavine pomjerio skroz do Beograda.
WRF-NMM crta čak 6-7mm. Sudeći po temperaturama koje se crtaju nije isključen scenario prelaska snijega u kišu.
Ipak, rastu šanse da ćemo još jednom u ovom februaru makar na kratko vidjeti pahulje, možda čak i novi sniježni pokrivač.

A onda definitivno proljeće (o tome u drugoj temi :))

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #726 poslato: 27. Februar 2012. u 17:20 »
Po novom GFS rastu sanse za novi simbolicni pokrivac za dobar dio drzave  :D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #727 poslato: 27. Februar 2012. u 18:06 »
GFS 12Z prvi izlaz koji je nacrtao solidne padavine u noći između utorka i srijede i u srijedu ujutru u cijeloj zemlji. Rastu šanse da će ponovo makar na kratko da zabijeli, prije dolaska izraženog otopljenja u narednom mjesecu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #728 poslato: 27. Februar 2012. u 21:27 »
da, izgleda da je ovog puta EC pobedio!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #729 poslato: 27. Februar 2012. u 21:48 »
Vec sam rekao da kod mene narednih dana ochekujem pahulje, a u vishim predelima Ivanjice povecenje sneznog pokrivacha,koje moze biti i malo znachajnije izgleda. . .

Prema wrf-nmm-u ec-u pa i gfs-u prilichno solidne padavine kod mene,pochevshi od sutra kasno posle podne i uveche. . .  koje ce potrajati sve do srede kasno posle podne uveche :)

gledajuci model visoke rezolucije:
U pochetku,ne bi trebalo da bude nikakvih problema shto se snega tiche,mislim na Ivanjicu. . . chak bi to mozda mogao da bude i suv sneg,ali bi od srede pre podne bilo rizichno, negde oko 09 h bi josh uvek padao sneg dok vec od podneva verovatno kisha. . . Bilo bi intresantno u 12 UTC u sredu na severozapadu probijanje toplog vazduha sa Atlantika i 12 stepeni dok bi na jugozapadu i jugoistoku temperatura ostala izmedju 0 i 4 stepena. . .

Temperatura na visini ne bi tebala da bude problem i da predje u plus ni u jednom terminu,bice intresantno. . . :)

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #730 poslato: 27. Februar 2012. u 22:14 »
Bogami bice jos jednom beli pokrivac vidim ja ...zabelece ali i ako ce da ostavi lep utisak na kraju ova zima!