Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Sneg u Paraćinu, decembar 2012  (Pročitano 1550 puta)

Van mreže sale pn

Sneg u Paraćinu, decembar 2012
« poslato: 13. Decembar 2012. u 18:52 »
Prilicno me je iznenadila ova zima, zato sto nam je na samom startu priredila veliki sneg od preko 30cm, sto ranijih godina nije bio slucaj, makar kada je Paracin u pitanju.

Nisam imao vremena da juce i prekjuce napravim vise slika, pa sam zato iskoristio priliku danas po ovom predivnom suncanom zimskom danu. :)

Sneg je u Paracinu krenuo da pada u subotu uvece i tokom cele noci na nedelju je padao umerenim do jakim intezitetom, tako da je nedelja 09.12. osvanala pod sneznim pokrivacem od 14cm. Zatim je usledio kratak predah kada su padavine u pitanju, da bi u noci izmedju ponedeljka i utorka stigao novi ciklon koji je doneo ponovo sneg. U Paracinu je on poceo da pada u utorak ujutru oko 7h i bez pretanka padao skoro 24h uz novih 25 cm snega, tako da je u sredu izmerena visina bila 37cm.
Naravno usled sleganja visina snega je danas vec bila nesto manja i iznoslila oko 32cm.
Sve u svemu sjajan pocetak zime, bolje nije moglo da pocne.

Evo danasnjih sneznih fotografija na ledenih -3.6C.

Van mreže nele-niš

Odg: Sneg u Paraćinu, decembar 2012
« Odgovor #1 poslato: 13. Decembar 2012. u 20:27 »
Super slike Sale, zimska idila u Paraćinu :super:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #2 poslato: 13. Decembar 2012. u 20:50 »
Snijeg i sunce, najljepša kombinacija! :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže sale pn

« Odgovor #3 poslato: 13. Decembar 2012. u 22:26 »
Hvala puno nele.

I meni takodje Milose, nista lepse, a da ne govorim koliko je samo vazduh ostar i cist. :)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #4 poslato: 13. Decembar 2012. u 22:52 »
I meni najlepše, sunce, sneg i leden dan :) Lepe slike Sale ;)

Ja nisam stigao u Subotici da slikam, tek u ponedeljak sam bio tu, a sneg je već bio prljav... Ali sam zato preživeo subotu i 9.5 sati čekanja u koloni :/