Ove godine nikako da me pogodi nešto svom silinom....nije baš da nije bilo akcije ali ono...uglavnom ili zaobilazi ispred nosa ili me samo dokačinje krajem.Nisam na to navikao u svojim krajevima,i to je postalo dosta frustrirajuće vremenom.Međutim,ni jučerašnji dan nije obećavao u početku.Jaki razvoji su bili skoncentrisani uglavnom na jugoistoku zemlje,dok je na jugozapadu bio tek po koji malo razvijeniji oblačić.Kasnije ipak i pored te visoke oblačnosti iz sistema sa jugoistoka,krenulo je da se razvija dosta kumulusa,posebno na zapadnoj polovini neba.Brzo se taj razvoj konkretizovao i počelo je da grmi.U jednom momentu mi se čak učinilo da se zapadno formira Lp supercell.Od toga ništa na kraju nije bilo,a ti oblaci koji su (kako mi se činilo dolazili sa severozapada) su sve više slabili.Onda je odjednom počelo jako da grmi sa severa i severoistoka.....odmah sam izašao napolje da izvidim.Razmišljao sam u sebi,eh gde je sada severoistočno strujanje kad ono.....
Severoistok:
Istok,severoistok-mislio sam da će tamo oblak pobeći:
Bilo je nekoliko ovih ,da ih nazovem pokušaja funella:
Lepi oblaci i na severu:
Ama ide ovo sa severoistoka,pomislih u sebi :o
Sve je bliže i bliže,sada mi je smešak na licu bio sve veći i veći
Prelepi oblaci prolaze iznad mene:
Pred sam početak padavina...delovalo je da će odmah da odčepi,ali se prvo dvoumilo 15-ak minuta...e tek nakon toga je odvalio monsun,i to kakav.
Duvao je i pojačan severni i severoistočni vetar.
Na kraju,41mm za 45minuta iz ovog konkretnog oblaka,mada su padavine kao što znamo nastavile i dalje.Grada nije bilo.
Od radarskih slika ostala je samo ova Saletova iz aktuelnih: