Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Valjevu 28. 05. 2014.  (Pročitano 972 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Nestabilnosti u Valjevu 28. 05. 2014.
« poslato: 31. Maj 2014. u 23:58 »
Pošto nisam zbog obaveza bio u situaciji da izbacim slike pre dva dana, razmišljao sam da ih uopšte ne izbacujem. Ali sam ipak odlučio da bar ostane zabeleženo u arhivi kako je vreme bilo u Valjevu ovog nesrećnog maja. Ovaj dan sam imao bolju poziciju za fotkanje, ali sam i njih zabeležio mobilnim telefonom. Dan je bio sunčan, topao i vedar, pa do 18h nije ništa nagoveštavalo da će biti nestabilnosti i ovaj dan jer veći deo dana uopšte nije bilo ni razvoja. Počelo je da se oblača oko 18h, ali na radaru nije bilo ozbiljnijih pokazatelja nekih razvoja do 19h. Potom se počeo popunjavati radar u okolini Valjeva, a onda su u okolini Perućca počeli nicati oblaci kao pečurke i u jugozapadnoj struji dolazili do Valjeva i donosili višestane konvektivne padavine uz retku i slabu grmljavinu koje su Valjevo dovele do obaranja istorijskog rekorda sa jednomesečnom količinom padavina.

Oko 19h pogled na zapad i severozapad.

Razvoj koji kilometar severnije.

Na jugu ozbiljniji razvoj i kišne zavese koje se približavaju Valjevu, a par puta su se videle munje.

Pogled na jug-jugoistok gde se takodje vidi shelfoliki produžetak oblaka koji je u potpunosti prekrio jug.

Pogled na jugoistok.

Pogled na jugozapad odakle su se približavale kišne zavese.

Ljubostinja poptpuno normalna u odnosu na predhodni dan.

Za kraj zalazak sunca uz crveno nebo.

« Poslednja izmena: 01. Jun 2014. u 00:10 Stefan Valjevo »