Imam ortaka koji ide u tu školu, sada završava II godinu ali nije na tom smeru već nešto vezano za hidrotehniku.
U principu škola obrazuje meteorološke tehničare koji su nakon školovanja sposobni da rade sledeće poslove:
- Merenja i osmatranja ( na meteoroloskim stanicama , aerodromima ... ) meteoroloskih elemenata i meteoroloskih pojava , proveru njihove tacnosti , obradu podataka i njihov smestaj u banku podataka.
- Rad u protivgradnoj zastiti koja ima jednu od kljucnih mesta u poljoprivredi
- Rad na radarskim i satelitskim sistemima
- Prenos i razmenu podataka
- Upravljanje obavestajnim servisom
- Asistenciju u prognozi
Ovo sam preuzeo sa njihovog sajta u opisu delovanja meteorološkog tehničara, nadajmo se da nisu nešto izmislili da bi namamili osnovce.
Malo njih upisuje školu iz razloga što meteorologija kao zanimanje i nauka nije popularna na primer kao druge, zato ni fakultet tako isto nije bogat studentima. Da li će biti posla i da li ima to ne znam jer znaš u kakvoj zemlji živimo.
Trebao bi da možeš upisati većinu fakulteta jer GHM škola spada pod tehničke škole.
Ako baš gotiviš društvene nauke onda probaj gimnaziju- društveni smer, ako te zanima puno meteorologija onda probaj GHM ili isto gimnaziju ali prirodni smer - gde ćeš dobiti dobro znanje iz mate i fizike koje ti može pomoći ako hoćeš dalje na visoko obrazovanje (Fizički fakultet- meteorologija)