Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Valjevu u severoistočnoj struji 10. 06. 2015.  (Pročitano 1234 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Posle sinoćnjeg i jutrošnjeg rešetanja sa jakim električnim pražnjenjima uz nekoliko dobrih pljuskova, u toku dana se razvedrilo i bilo je sunčano, toplo i sparno. Video sam oko 17h da je jak sistem sa veoma jakom refleksijom iz Rumunije ušao na teritoriju Banata, a Banat je severoistočno od Valjeva i u severoistočnoj struji sam očekivao da će za dva sata stići preko Beograda do Valjeva. Otišao sam da se okupam i obrijem dok sve to ne stigne. Kad sam sve završio, izašao sam napolje oko 18:30h i primetio da se prilično natmurilo. Potom sam pogledao radar i bacio se u akciju.

Radar u toku najzanimljivijih dešavanja sa linijskim dolaskom i prolaskom fronta.

Severoistok oko 18:30h.

Istok i severoistok od 18:40h do 19:00h.

Jugozapad i zapad.

Potom je usledilo nekoliko dobrih pljuskova uz umerenu grmljavinu i pojačan vetar. Trajalo je oko sat i po vremena, a potom nastavilo uz slabu do umerenu kišu uz povremenu grmljavinu još toliko vremena.

Van mreže Miki

• Starost: 28
Odg: Nestabilnosti u Valjevu u severoistočnoj struji 10. 06. 2015.
« Odgovor #1 poslato: 11. Jun 2015. u 14:33 »
Stefane svaka čast na trudu!
Moj ti je savet da kada slikaš, probaj da izađeš (ako te ne mrzi :)) na neku čistinu gde imaš bolji pogled.
Tako će ti fotografije biti mnogo bolje i kvalitetnije jer ćeš imati više prostora za ekspoziciju. (ovako ti smetaju kablovi , krovovi kuća , drveće i drugo)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Odg: Nestabilnosti u Valjevu u severoistočnoj struji 10. 06. 2015.
« Odgovor #2 poslato: 11. Jun 2015. u 15:39 »
 ^^
Hvala Miki, ali nisam uvek u prilici da istrčavam na neke druge pozicije, pogotovo kada je u pitanju severoistočna strana. Onoliko, koliko sam u mogućnosti da ispratim ove zanimljive dogadjaje, ja neoklevam.  :neznam: :D