Poštovane forumske kolege, reših i ja da napravim jednu kraću i skromniju foto-reportažu.
Inače, do sada nisam imao iskustva sa postavljanjem slika na neki forum i baš mi je drago da sam to po prvi put uradio upravo ovde. Povod je svakako bio lep... Kao "snegoljubac" sam iskoristio priliku da u šetnji od Banovog brda preko Topčiderske doline, istoimenog brda i Autokomande do centra Beograda (JDP) i nazad, napravim nekoliko fotografija i podelim ih sa vama.
Osim uživanja u snežnom ambijentu, šetnja poput ove, od 10-12 km, ima još dobrih strana... Kao što znate, zdravo je boraviti na otvorenom, biti u pokretu... Još ako je tempo hoda nešto brži, ovakva aktivnost može vam poslužiti kao manji trening.
Izvinjavam se zbog lošijeg kvaliteta slika, fotoaparat nemam, pa sam ovu mini-reportažu zabeležio svojim "pametnim" telefonom u periodu od 18h50' do 21h30'. Vraćao sam se kući preko Sajma, tako da u povratku gotovo da i nisam slikao snežnu idilu, jer je ovaj deo grada (da se tako izrazim) izuzetno neatraktivan.
Uglavnom, sneg je bio veoma lep i suv, što bi se reklo "pucketa pod nogama" i na celom potezu visina snežnog pokrivača bila je poprilično ujednačena, oko 4-5 cm na tlu, uz temperaturu od -3°C do -4°C.
Na putu od Autokomande ka "Franšu", oko 20h, sneg je poprilično oslabio, a nedugo zatim je i prestao da pada.
Napravio sam kraću pauzu i svratio da se ugrejem uz kapućino i carrot cake.
Slučajno sam uslikao i cigarete...
A u uvodnom delu posta promovisah šetnju kao jedan od vidova rekreacije i zdravog života, kakav oksimoron.
Toliko od mene ovaj put, hvala na pažnji, snežni pozdrav!