Padavine su u sklopu slabo izraženog hladnog fronta okluzije. Ako sam kojim slučajem napravio grešku, siguran sam da će me ispraviti Miki, Milosh, Profi...
Uzgred, zahvaljujući Mikiju i njegovoj ispravci u vezi pogrešno okarakterisanog fronta u napisanoj prognozi pre mesec i po dana, počeo sam da izučavam frontove i veoma se zainteresovao.
Osvanulo je pretežno oblačno (7/8) i prohladno jutro uz sasvim slab vetar severnih pravaca, a oblačnost tokom noći je sprečila intenzivnije izračivanje, te je minimalna temperatura iznosila -1,0ºC na stanici na Vračaru i -3,4ºC na aerodromu u Surčinu (Tmin5cm=-7ºC).
I u ovim trenucima je pretežno oblačno (6/8), ali uz dosta vedrog neba prema istoku i jugoistoku, pa ima dužih sunčanih perioda. Duva slab, istočni i severoistočni vetar. Temperatura je prema poslednjim merenjima na širem području grada -0ºC, u centru je +0ºC, dok je samo u nekim višim delovima grada -1ºC. Vidljivost je dobra. Pritisak je bitno iznad normale, ima tendenciju malog porasta u poslednja tri časa i na visini stanice na Vračaru sada iznosi 1020hPa (sveden na nivo mora 1037hPa). Posebno prekjuče, ali i tokom jučerašnjeg dana, zabeležene su još veće vrednosti vazdušnog pritiska u Beogradu kada je iznosio i više od 1040hPa sveden na nivo mora.