Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2019 - I dekada  (Pročitano 19984 puta)

Van mreže Liki

• Starost: 32
Odg: April 2019 - I dekada
« Odgovor #120 poslato: 10. April 2019. u 14:26 »
Već sada se jasno vidi po satelitu, da akcija ide zapadnije, kako dan odmiče biće razvoja i istočnije, ali sumnjam da će ovde uspeti da dobaci nešto ukoliko se formira jugoistočnije u brdsko -  planinskom delu, eventualno ako se formira nešto blizu tu oko Dunava, ali teško. . .

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #121 poslato: 10. April 2019. u 16:47 »
Prije desetak minuta prošao jedan monsunski pljusak koji je trajao desetak minuta i odmah su se stvorili potoci ulicama..Trenutno oblačno bez padavina..

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #122 poslato: 10. April 2019. u 17:02 »
U Pančevu do sada bez merljivih količina, iako je jutros bilo sitne kiše u par navrata. Sela južno od grada su možda i dobila 1-2 mm. Ostatak dana sunčan i topao.

Van mreže Liki

« Odgovor #123 poslato: 10. April 2019. u 19:29 »
Od 16h društvo nam pravi CB na jugoistoku koji ni sam nezna kako se razvijo i još uvek se drži na radaru, pa ko zna možda u nekom obliku i dobaci do mene, ima i malo severnije od njega neki odraz, a i uživo dosta je tu tamnijih baza pa ko zna  :) GFS drži padavine za kasnije sutra  :tu:

Van mreže Kisni oblak

• **
  • Starost: 40
  • Vooolim kisu
« Odgovor #124 poslato: 10. April 2019. u 19:30 »
Dan bez padavina, prosla noc je donela kisu, danas oblaci idu svuda osim preko nas... izreka k'o kisa oko Kragujevca pocece da se primenjuje za Beograd... koliko vidim i noc ce biti suva...

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #125 poslato: 10. April 2019. u 19:54 »
Seva Liki u tom pravcu sada ali mislim da je to iz ovog veceg odraza koji ce proci istocnije . Onaj donji odraz nam je poslednja nada za veceras . Ajde bar jedna litra .
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #126 poslato: 10. April 2019. u 20:25 »
nista, corak, posle ovako sparnog dana, dosta sam ocekivao,ali osim par kapi nista znacajno, ono sto se razvilo popodne otislo je prema slavoniji, u jugoistocnoj struji koja je sasvim solidna bar po radaru... ne znam kakva je energija za nocas... ali dok se strujanje ne promeni ne ocekujem nista.... iskusni clanovi su bili u pravu sto se tice prognoze za danas :tu:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #127 poslato: 10. April 2019. u 20:32 »
Baš kao što su i poslednji izlazi modela nagoveštavali, u potpunosti smo izvisili danas i sa nestabilnostima, a samim tim i sa padavinama.
Šta se dogodilo? Male promene kod prognozirane sinoptičke situacije dovele su do toga da se umesto južnog-jugozapadnog strujanja koje je trebalo da se uspostavi po visini tokom celog dana zadržalo jugoistočno strujanje kroz skoro celu troposferu. A poznato je da pri jugoistočnim visinskim strujanjima Cb-ovi beže od košavskog područja kao đavo od krsta i sva akcija prolazi zapadnije i severnije uz granice sa Bosnom, Hrvatskom i Mađarskom i beži u komšiluk (Bosna, Hrvatska i jug Mađarske su imali sjajan konvektivni dan za otvaranje sezone). Nemojmo da nas zavara što nije bilo košave u prizemlju, visinska strujanja su problematična.
Ovako nek ostane zabeleženo da je u danu koji je do juče obećavao obilnije padavine na širem području samo jedna stanica zabeležila preko 1mm do 18UTC (Sjenica sa 2mm).

Sutra je novi dan, nova šansa. Ali sve više sam skeptičan da će ovaj ciklon prekinuti dugotrajnu sušu na širem području.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #128 poslato: 10. April 2019. u 20:45 »
Jaki pljuskovi sa jakom grmljavinom,prava ljetna oluja.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #129 poslato: 10. April 2019. u 21:31 »
Vidi se udaljeno sevanje iz oblaka zapadnije od grada, tamo u okolini Šapca.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
April 2019 - I dekada
« Odgovor #130 poslato: 10. April 2019. u 22:15 »
U Sremskoj Mitrovici nojev potop uz jaku grmljavinu upravo a kod mene kuci za sada bez padavina

Sent from my H3113 using Tapatalk

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #131 poslato: 10. April 2019. u 23:03 »
kao da sam iskukao nestabilnosti :D, probudi me jaka grmljavina a I lep pljusak ali kratkotrajan, delimicno se izvedrilo, uz sevanje I slabu grmljavinu ka zapadu...

Van mreže Liki

« Odgovor #132 poslato: 10. April 2019. u 23:10 »
Nisam bio u selu, ali oko 20h se videle manje zavese iz oblaka kojeg sam spomenuo i povremeno sevanje iz tih novijih razvoja severnije, a koje je i komšija video. Na kraju par kapi kiše i to je to. Sada seva zapadnije što se i očekivalo. Čekamo sutra . . .