Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2023.  (Pročitano 30382 puta)

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
Odg: Decembar 2023.
« Odgovor #60 poslato: 18. Decembar 2023. u 15:56 »
Zar nije sneg bio za Novu 2002??? Koliko se secam tada je vejalo bas u novogodišnjoj noći. Za Novu 2001 sam bio U Beogradu i bilo je suvo.

Decembra 2000 prvi put pustili slobodan uvoz auta bez ogranicenja... Prvi put u zivotu uleteo u solidan auto tad... to sto je palo 31.popodne i uvece se poprilicno otopilo vec sutradan, ali je bar ovde, problem bio bilo gde otici... mi smo jedva na docek nekako uspeli da stignemo i ne zaglavimo se negde...
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #61 poslato: 18. Decembar 2023. u 22:03 »
Kakva papazjanija do kraja godine usled jake ciklonske aktivnosti iznad severne Evrope. Uglavnom toplije od proseka sa povremenim kratkotrajnim prodorima malo hladnijeg vazduha uz padavine. Ni nalik na balkanske zime, ovo je meni sa mirisom zima na zapadnim obalama Evrope.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #62 poslato: 18. Decembar 2023. u 23:49 »
Koji užas, ređaju se cikloni na severu, možda je posle one cikonske aktivnosti u sredozemlju bilo očekivano da dođe do promene postavke, ali koliko je samo lepo delovao AC na istoku u nekim izlazima modela, sada moja poruka od ranije izgleda smešno, jednostavno uvek onaj topliji scenario prehlada i možeš, ti da budeš optimista koliko hoćeš.Prošlu novu sam dočekao na Pešteru uz 17 stepeni, kako je krenulo i ova neće biti bolja.A i sredinom februara sam na Tari jedva vide sneg na osojnim stranama i to je bilo sve od zime...Užas

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #63 poslato: 19. Decembar 2023. u 01:13 »
Decembra 2000 prvi put pustili slobodan uvoz auta bez ogranicenja... Prvi put u zivotu uleteo u solidan auto tad... to sto je palo 31.popodne i uvece se poprilicno otopilo vec sutradan, ali je bar ovde, problem bio bilo gde otici... mi smo jedva na docek nekako uspeli da stignemo i ne zaglavimo se negde...
To zatrpavanje je bilo u noći 30./31. decembar 2001. Ujutru 1. januara 2002. je palo pola metra snega, a ja umalo nisam izgubio desno oko od opuška petarde. Mraz je bio prvih dana 2002.

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #64 poslato: 19. Decembar 2023. u 15:08 »
Jeste Stefane, i ja se toga sećam, jedan od najlepših dočeka Nove godine, ceo dan je padao krupan sneg na -1, a onda noću stiglo jako zahlađenje uz pad temperature i vejavicu praćenu severnim vetrom.... Prava zima i oko 40 cm snega ujutro.  A poslednji put čini mi se 2015, 1 januar uz 25 cm snega i -20 stepeni je poslednja Nova godina sa pravom zimom, eto skoro 10 godina je prošlo od tad i ko zna koliko će ih još proći da se to opet doživi....

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #65 poslato: 19. Decembar 2023. u 17:02 »
Odjednom rub doline ovog džinovskog ciklona koji se ustremljuje od Balktika ka Crnom moru sve bliži nama po ARPEGE, EC, ICON i UKMO-u. GFS i GEM su drugačiji.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #66 poslato: 20. Decembar 2023. u 07:14 »
Па не знам. Мени нешто око Нове године тренутно личи на неку температуру од 4 до 5 степени преко дана и ујутру ту око нуле.

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #67 poslato: 20. Decembar 2023. u 08:04 »
Jeste Stefane, i ja se toga sećam, jedan od najlepših dočeka Nove godine, ceo dan je padao krupan sneg na -1, a onda noću stiglo jako zahlađenje uz pad temperature i vejavicu praćenu severnim vetrom.... Prava zima i oko 40 cm snega ujutro.  A poslednji put čini mi se 2015, 1 januar uz 25 cm snega i -20 stepeni je poslednja Nova godina sa pravom zimom, eto skoro 10 godina je prošlo od tad i ko zna koliko će ih još proći da se to opet doživi....

Kod mene na jugu to je mozda bila poslednja snezna Nova god. Mislim da je bilo nesto snega za Novu 2008. Posle toga nista.

Klima nam je postala kao da smo u Solunu. Obradujemo se ako bude malo mraza  :D

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #68 poslato: 21. Decembar 2023. u 00:20 »
To zatrpavanje je bilo u noći 30./31. decembar 2001. Ujutru 1. januara 2002. je palo pola metra snega, a ja umalo nisam izgubio desno oko od opuška petarde. Mraz je bio prvih dana 2002.

https://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2000/12/05/srpski/R00120401.shtm

uvoz jeste bio decembra 2000, prvi... a sneg jeste bio 2001 na 2002...kako me ispraviste. Morao sam da zvirnem na ogimet ds se uverim... ipak je secanje varljiva kategorija a ja sam matora konjina...

Inace, bacih pogled na EC, on se drzi tople NG koja je ovde cesca nego snezna.. ali ako treba da navijam, pre sam zs beo Bozic nego NG.. no bolje oba naravno, kao 2001/2002.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Радан

• Увек уз зиму!
  • **
  • Lokacija: Seleuš 45° 07′ 38" SGŠ 20° 54′ 57" IGD 66km (NE) od Beograda
  • Место:Селеуш, Алибунар 66m NMV Јужнобанатски округ
    • Трибалија
« Odgovor #69 poslato: 21. Decembar 2023. u 08:50 »
Сателитски стање Балкана 19 децембра 2023, снег тек понегде на планинама, у 96%територије планинског дела нема снега!
 Е то је проблем већи него ишта. [img=https://images.meteociel.fr/im/39/26093/terraitsrf4_mini.png[/img]
Јануар 2024 13cm+
Децембар 2022 2cm snega
Циклон Жика(Децембар
 2018)=40cm снега.
Циклони (Jануар 2019)=38cm снега.
Оптимизам је најважнија ствар код човека

Van mreže Darko_9

« Odgovor #70 poslato: 21. Decembar 2023. u 10:03 »
Nema od treće dekade decembra vajde , verovatno će biti proleće i temperature od 10 do 15 stepeni. Malo kiše moguće 22 i 23 decembra.

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #71 poslato: 21. Decembar 2023. u 15:06 »
Što je najgore, početkom druge dekade meseca se to već znalo, kada se ovako postave cikloni na Atlantiku i krene da divlja, već sam pisao o tome, to traje u nedogled, Sibirski anticiklon je stigao negde na Aljasku koliko je postojan, nekih prošlih zima je bilo inverzije i barem privida zime, ovo je već kao na Mediteranu, mada je i Grčka, Tunis,Maroko imaju bolje snežne sezone od nas prošlih par zima..... Najkraći dani, najslabije zračenje Sunca u godini mi provodimo sa temperaturama od 10 do 15 stepeni i više od toga nema potrebe nešto naglašavati  :confused:

Van mreže Demian

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #72 poslato: 21. Decembar 2023. u 18:38 »
A neko pojasnjenje zasto je to tako? I sta treba da se desi da budd drugacije

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #73 poslato: 22. Decembar 2023. u 00:29 »
Jednostavno,klima je otisla u krasni.Samo to neko hoce da prizna neko nece.
Leti sunce kada pece,to boli koliko pece i ako mi neko kaze da je to ok,da se sve ponavlja,ja mogu da kazem da je to laz i da je to po meni lupetanje.

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #74 poslato: 22. Decembar 2023. u 07:24 »

Klima se promenila, to je jasno kao dan. S tim sto to nije nista strasno - i nije da se nije desavalo. U Evropi se poslednjih par hiljada godina smenjuju vlazniji i hladiniji periodi i susniji, a topliji. Ti periodi traju po par stotina godina, ocigledno sada idemo ka tom toplijem periodu. To su vrlo dobro dokumentovali fitocenolozi, kako dolazi pod uticajem promene klime do promena vegetacije. Pa npr u tim hladnijim periodima imamo dominaciju bukovih sastojina koje se onda stpustaju i na 100 metra nadmorske visine ovde kod nas, a onda u toplijim periodima bukva se povlaci na preko 1000 m.n.v, a dominiraju hrastovi. Isto vazi i za cetinare... Ili npr pronadjeni su ostaci evropske smrce na Kritu, a danas je tamo nema. To znaci samo jedno, da je bio nekada mnogo hladniji period, pa je tamo rasla. Itd itd...

Van mreže Slobapatrola

• *
« Odgovor #75 poslato: 22. Decembar 2023. u 17:33 »
Zar nismo u Evropi?
Klima se promenila i to drastično

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #76 poslato: 22. Decembar 2023. u 21:05 »
Па овако то по мени изгледа. До пред сам крај године што би се рекло ранопролећно време. Онда пред сам крај године постепено хладније али и даље изнад просека. Али тамо пред православни Божић чини ми се да постоји шанса за долазак праве зиме. Наравно то тренутно тако мени изгледа. А ионако је то за нову тему :D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #77 poslato: 23. Decembar 2023. u 10:48 »
Pa tako obično i bude. Ovo je maltene postalo totalno normalno, toplo vreeme za Katoličke praznike i dalje ka novoj godini, gde bi prava promena neka mogla naići tek tamo ka našem Božiću.

Deluje da, čim se vetar smiri sledi zatvaranje u toplom anticiklonu uz veliku zagađenost vazduha.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*