Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Beograd 23.5.2007 Cb i munje  (Pročitano 1914 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Beograd 23.5.2007 Cb i munje
« poslato: 23. Maj 2007. u 21:57 »
Jos tokom jutra bilo je toplo i sparno. Tokom dana temperatura je isla do 26 C, bilo je vedro, ali je nebo bilo bledo plave boje.

Tokom popodneva na RHMZ sajtu izaslo je upozorenje da ce tokom popodneva i veceri postojati uslovi za pljuskove i grmljavinu.
Dvoumio sam se da li da ponesem digitalac u grad, posto nista nije delovalo kao da ce biti neke akcije, ali sam ga ipak poneo.

S'druge strane prema istoku bili su tamni oblaci...

Oko 20h primetio sam 2 Cumulonimbusa, jedan prakticno iznad mene, a drugi prema centru grada.
Izgledali su fenomenalno.

oko 20.30h pocelo je jako da seva prema jugozapadu. Naravno to je bila prilika za fotke munja... tako da uzivajte u narednih nekoliko fotografija (sevalo je najvise prema jugozapadu, ali je sevalo i na severoistoku, ali manje, pa mi to nije bilo interesantno za snimanje)

Fotkao sam sve dok nije pocela kisa. Sto se tice oluje, bila je ok. standardan pljusak, ali jaca grmljavina, medjutim uzmite to sa rezervom, posto sam gledao finale Lige Sampiona :)

Evo radarske slike od 21.30h, ove munje koje sam snimio su iz ovog crvenog najjaceg oblaka izmedju Beograda i Sapca.
http://www.hidmet.sr.gov.yu/latin/osmotreni/radarska2.php?pg_id=8767
« Poslednja izmena: 05. Decembar 2011. u 17:24 Stefano »

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
Odg: Beograd 23.5.2007 Cb i munje
« Odgovor #1 poslato: 23. Maj 2007. u 22:17 »
Odlično Stefane, super slike

izađi van, mislim da ti se približava nova tura nevremena