Da, Pamlark, dobro si zapazio. Profi-amaterko (lično ga znam već koju godinicu) meri ekstremne temperature na terasi koja je okrenuta ka severu.
Jako je dobar čitač instrumenata (prošao je 'rigorozna testiranja') i podaci su mu sa te strane jako validni. Međutim, iako merenja nisu reprezentativna, dobro je sagledati uticaj ekspozicije termometara na same vrednosti temperature pri različitim uslovima. Pre nekih recimo godinu dana on i ja smo poredili te vrednosti i nekako sam uakpirao fazone kako se to menja. Poredili smo vrednosti sa Vračarom i Surčinom i zaključili da razlike koje nastaju često zavise ne samo od oblačnosti i brzine vetra, već donekle i od pravca vetra.
Izuzetno dobar primer uticaja ekspozicije instrumenata na zabeležene vrednosti. Zato i zovem i pozivam i jezik odvalih
i tastaturu izdrndah za ličnim merenjima posetilaca foruma. Ovakva ispitivanja u svetu nisu česta, pa bi baš nešto i mi mogli da uradimo.
Inače, u budžaku se nalaze i brojna merenja sa mnogo većeg broja lokacija po gradu, pa je interesantno videti kako 'luduju' i neka 'profesionalna' merenja.